"DA PORODICE OVDE OSTAJU, NE ODUSTAJEMO OD SVOJIH NAMERA!" Brnabić poslala poruku iz Severne Mitrovice (FOTO)
Brnabić na Kosovu, Foto: Vlada Srbije

POSETA ANE BRNABIĆ KOSOVU I METOHIJI

"DA PORODICE OVDE OSTAJU, NE ODUSTAJEMO OD SVOJIH NAMERA!" Brnabić poslala poruku iz Severne Mitrovice (FOTO)

Brnabić je istakla da je ovo izuzetno težak i kompleksan trenutak

Objavljeno: 13:15h

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić stigla je u Severnu Mitrovicu, gde se na dočeku okupio veliki broj građana Severne Mitrovice i sa celog Kosova.

Brnabić je posetu započela obilaskom Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici, gde su je dočekali gradonačelnik Milan Radojević, predstavnici Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić, kao i veliki broj okupljenih građana sa zastavama Srbije i transparentima podrške.

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas tokom posete Kosovu i Metohiji, da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

"Ogromno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam na Kosmetu. Želim odavde, sa KiM, da pošaljem jasnu poruku, poruku mira stabilnosti i tolerancije i poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ćemo uvek biti uz naš narod na KiM", rekla je Brnabić obraćajući se okupljenima u zgradi Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

1 / 3 Foto: Vlada Srbije

Brnabić je istakla da je ovo izuzetno težak i kompleksan trenutak, ali da je zadovoljna što je, uprkos provokacijama, sačuvan mir.

"Interesi Srbije su mir i stabilnost", poručila je Brnabić.

Napomenula je da je država u proteklih nekoliko godina investirala na KiM više nego u poslednjih 40 godina.

"Država je na usluzi svojim gradjanima i sve što smo uradili u centralnoj Srbiji, želimo da uradimo i pomognemo Srbima na KiM", rekla je Brnabić.

Dodala je da je važno što je u Kosovskoj Mitrovici napravljen centar u kojem će deca moći da uče savremene tehnologije, jer će to, uz obezbedjivanje mir, obezbediti prosperitet na KiM.

"Da porodice ovde ostanu, da ovde vide svoju budućnost, da vide rast plata i penzija. Bićemo uz srpski narod i drago mi je što sam ovde, u ovim teškim okolnostima", rekla je Brnabić.

Ona je poručila da je najvažnija tema, što će, kaže, svuda ponavljati i od koje neće odustati - Zajednica srpskih opština.

Ovo je prva poseta Brnabić južnoj pokrajini od 2017. godine. Na administrativnom prelazu Jarinje je pojačano prisustvo policije, iz bezbednosnih razloga, potvrđeno je Tanjugu u policiji Kosovske Mitrovice.

Vidljive su policijske patrole i na ulazu u Kosovsku Mitrovicu i u samom gradu. Brnabić će tokom posete obići i Zvečan i Leposavić.

Zajedno sa premijerkom, u poseti KiM su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovic i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović. Brnabić ce u Kosovskoj Mitrovici pored Multimedijalnog centra, koji je prvi takav Centar na severu KiM, obići i Duhovnu akademiju, posle čega je predviđena poseta manastiru Banjska, u opštini Zvečan.

Posle toga, u opštini Leposavić, predsednica vlade ce posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću izgradenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Premijerka ce posetu Kosovu i Metohiji završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Poseta premijerke Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama, a sa ciljem da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na Kosmetu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.