I PETI SILOVATELJ DEVOJČICE (11) DOBIO KAZNU: Ostaje u pritvoru mesec dana!
Ilustracija, Foto: YOUTUBE/BBC NEWS

teško krivično delo

I PETI SILOVATELJ DEVOJČICE (11) DOBIO KAZNU: Ostaje u pritvoru mesec dana!

I ostalim osumnjičenim za isto delo, E. R., G. R., G. J. i Dž. S., kao i Š. K., određen je pritvor u trajanju od 30 dana

Objavljeno:

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini odredilo je meru pritvora u trajanju od 30 dana za Š.K, osumnjičenog za silovanje 11-godišnje devojčice, prenosi Koha.

Iz tog suda navode da je sudija za prethodni postupak usvojio zahtev Osnovnog tužilaštva za određivanje mere pritvora okrivljenom Š.K.

"Prilikom određivanja pritvora, sud je uzeo u obzir težinu krivičnog dela, način i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, za koje se sumnja da je učinjeno prema oštećenom, koji je maloletnik", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi puštanje na slobodu okrivljenog postojala opasnost od bekstva, izbegavanja krivične odgovornosti, rizik da osumnjičeni uništi, sakrije, promeni ili čak falsifikuje dokaze o krivičnom delu, da utiče na oštećenog i svedoke.

"Stoga je mera zadržavanja jedina za sada preventivna mera koja će ga sprečiti u ponavljanju istog ili sličnog krivičnog dela", navodi se u saopštenju.

Protiv tog rešenja nezadovoljne stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

I ostalim osumnjičenim za isto delo, E. R., G. R., G. J. i Dž. S., kao i Š. K., određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

(Espreso / Koha)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.