UHAPŠENI SILOVATELJI U PRIŠTINI: Zlostavljali i seksualno napastvovali devojčicu (11)
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

UHAPŠENI SILOVATELJI U PRIŠTINI: Zlostavljali i seksualno napastvovali devojčicu (11)

U saopštenju Osnovnog suda navodi se da je sud prilikom određivanja pritvora uzeo u obzir težinu krivičnog dela, način i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno

Objavljeno:

Maloletnicu iz Prištine u subotu je, kako se sumnja, silovalo pet osoba. Za ovaj slučaj policija je za sada uhapsila dve, od kojih je jedna maloletna. Tužilaštvo je pokrenulo istragu, prenosi Kossev.

U međuvremenu, Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenima za silovanje maloletnice koji su uhapšeni – E. R. i maloletnom G. R.

Portparolka prištinskog Osnovnog tužilaštva, Ljaureta Uljaj, potvrdila je za T7 da je tužilac zatražio određivanje mere pritvora u nadležnom sudu protiv dvojice uhapšenih.

- Po nalogu tužioca – staratelja iz Odeljenja za maloletnike, zadržano je dvoje osumnjičenih, jedan punoletni i drugi maloletni, zbog sumnje da su počinili krivično delo "silovanje", a tužilac je podneo zahtev nadležnom sudu, za određivanje mere pritvora - kazala je Uljaj za T7.

U saopštenju Osnovnog suda navodi se da je sud prilikom određivanja pritvora uzeo u obzir težinu krivičnog dela, način i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno.

- Puštanjem osumnjičenih postoji opasnost od bekstva, u cilju izbegavanja krivične odgovornosti. Postoji i rizik da unište, sakriju, izmene ili čak falsifikuju dokaze o krivičnom delu, da utiču na oštećenu i kod svedoka, stoga je mera pritvora za sada jedina preventivna mera koja će sprečiti iste da ponove isto ili slično krivično delo - navodi se u saopštenju koje prenosi Kljan Kosova.

Ulja takođe kaže da se preduzimaju sve neophodne istražne radnje u slučaju silovanja maloletnice. Kako dodaje, u ovoj fazi ne mogu da se daju dodatne informacije, navodi Gazeta express.

- Za predmetni slučaj preduzimaju se sve neophodne istražne radnje u koordinaciji sa svim nadležnim institucijama, pa s obzirom na to da se vodimo postupkom za maloletnike, ne možemo davati druge podatke, zbog očuvanja integriteta maloletnika u proceduri - rekla je ona.

Dete u sigurnoj kući

Slučaj je zabeležen i u današnjem izveštaju Kosovske policije, gde se navodi da je žrtva nakon intervjua poslata na sigurno mesto.

Kallxo izveštava, pozivajući se na svoja saznanja, da je silovana maloletnica stara 11 godina.

Prema ovom izveštaju, incident se dogodio između 17.30-00.30 časova.

- Podnosilac žalbe sa Kosova je prijavila da je pet osumnjičenih lica počinilo gore pomenuto delo protiv kosovske žrtve. Vezano za slučaj, nakon obavljenog razgovora, žrtva je poslata na sigurno mesto, dok su dvojica osumnjičenih muškaraca sa Kosova uhapšena i nakon obavljenog razgovora, odlukom tužioca, upućena u pritvor. Slučaj je u istražnom postupku - navodi se u izveštaju KP.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.