VANREDNO - KONFERENCIJA PETKOVIĆA: ROSU kidnapovala Spahića i odvela ga pod pretnjom DUGIH CEVI!
Petar Petković, Foto: Printscreen/TV Pink

ludilo

VANREDNO - KONFERENCIJA PETKOVIĆA: ROSU kidnapovala Spahića i odvela ga pod pretnjom DUGIH CEVI!

Reč je o čoveku koji prevozi lekove i sanitetski materijal za bolničku apoteku, zaustavljen je dok je vozio kola i uhapšen bez objašnjenja

Objavljeno: 16:27h

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije održava vanrednu konferenciju povodom novonastale situacije na KiM, gde su pripadnici ROSU uhapsili Srbina u blizini Rudara, koji je prevozio lekove i sanitetski materijal.

- Aljbin Kurti lično naredio hapšenje Dejana Spahića, vozača srpskog saniteta, zbog čega će biti podneta krivična prijava protiv Kurtija. Kreće sa najnovijim i najtežim provokacijama. ROSU je zaustavilo sanitetsko vozilo kje je vozio Spahić i do zuba naoružani policajci su ga kidnapovali, a jedan pripadnik je seo za volan sanitetskog vozila i svi su otišli na jug u nepoznatom pravcu. Razlog je to što je Soahić pprevozio lekove iz Leposavića ka Kosovskoj Mitrobvici. Kurti udara na pacijente i bolesnike u teškom stanju, koji čekaju na lekove rekao je Petković na početku obraćanja.

- Priština zabranjuje više od godinu dana da dovozimo lekove, što je skandal bez presedana, rekao je Petković vidno uzmnemiren.

Ovo je meta napada ROSU i Kurtija

Petković priložio sliku lekova koji su se nalazili u napadnutom sanitetskom vozilu, kada je uhapšen Spahić.

Foto: Printscreen

-I ono malo lekova što imamo, oni otimaju i hapse vozače, šaljući poruku da Srbima nema mesta za život na KiM.

Da Kurti ne želi mir pokazatelj je i današnji događaj koji je uznemirio naš narod.

Podsetimo, pripadnici specijalne policijske jedinice Rosu, naoružani dugim cevima, uhapsili su Srbina u blizini mesta Rudare, kraj Zvečana, gde je u nedelju uveče bio blokiran put.

Reč je o čoveku koji prevozi lekove i sanitetski materijal za bolničku apoteku, zaustavljen je dok je vozio kola i uhapšen bez objašnjenja.

Takođe, kako se nezvanično saznaje, policija je oduzela i vozilo sa lekovima.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.