OGLASIO SE DRECUN O SITUACIJI NA KOSOVU! Izneo je procenu
Milovan Drecun, Foto: Printscreen

KOSOVO I METOHIJA

OGLASIO SE DRECUN O SITUACIJI NA KOSOVU! Izneo je procenu

Ističe da je svima jasno da je ovo bila akcija i pokušaj preuzimanja severa Kosova

Objavljeno:

Prištini nije smelo da se dozvoli da ide dalje sa sprovođenjem svog plana za preuzimanje severa Kosova i Metohije, rekao je za PINK predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Drecun je rekao da je došlo o sprečavanja eskalacije nečega što je moglo da ispadne veoma ozbiljno.

- Amerikanci žele da se smanje tenzije, dobro su procenili da postoji mogućnost izazivanja sukoba, ali i spremnost i odlučnost srpskog naroda da se na miran i demokratski način suprostavi prištinskim vlastima - rekao je Drecun.

Kako kaže, sve je ovo rezultat njihovih procena da je situacija dramatično teška i da može da eskalira u ozbiljan sukob.

- Reakcija predsednika Vučića je takođe bila veoma odgovorna i smirena. On je apelovao na mir, ali taj apel Priština nije čula. Takođe, apelovao je i na narod da ne daje povod, i na kraju, da, ukoliko neko bude hteo da ponovi 17. mart, da će Srbija reagovati – rekao je Drecun.

Milovan Drecun
Milovan Drecunfoto: Printscreen/Youtube

On je istakao da imamo Prištinu koja održava sednice nacionalnog saveta za bezbednosti na kojem razrađuju model delovanja, dodaje da su bili spremni za dalju eskalaciju i sukobe sa srpskim narodom.

- Procenjeno je da je ovo trenutak gde se Prištini ne sme dozvoliti da ide dalje sa sprovođenjem ovog plana – rekao je Drecun.

Vladimir Đukanović, član predstavništva SNS, rekao je da je odložena primena mera do 1. septembra, ali dodaje da je to nevažno u celoj priči, jer oni stalno izmisle neki novi povod.

- To što je odložena primena te diskriminatorske mere i zakona, ne znači ništa. Uopšte nisam siguran da će oni odustati od toga da vojno zauzmu sever Kosova i da proteraju Srbe sa tog prostora – rekao je Đukanović.

On dodaje da moramo biti oprezni kada su dešavanja u narednim danima u pitanju.

- Svet je poludeo, pokreće se čitava lavina sukoba u čitavom svetu. Ja se plašim da je sukob izvesniji od mira, jer je očigledno Kurti krenuo putem gde nema nazad – rekao je Đukanović.

Kako ističe, ovo jeste pobeda diplomatije Aleksandra Vučića, uspeli smo da amortizujemo situaciju.

Ističe da je svima jasno da je ovo bila akcija i pokušaj preuzimanja severa Kosova.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.