SRBIN SA KOSMETA PRONAŠAO BOMBU U DVORIŠTU: Oglasili se i iz policije!
Ilustracija, Foto: RINA

našao ručnu bombu u dvorištu

SRBIN SA KOSMETA PRONAŠAO BOMBU U DVORIŠTU: Oglasili se i iz policije!

Ukućani su evakuisani, a lice mesta je obezbeđeno

Objavljeno:

Kosovska policija potvrdila je ovog popodneva da je Srbin koji živi u selu Mogila, u svom dvorištu pronašao ručnu bombu, kao i da je ona potom uklonjena. Za razliku od Kancelarije za KiM, koja je jutros navela da je bomba bačena na porodičnu kuću Zorana Jovanovića, u saopštenju policije, međutim, izostali su navodi, odnosno sumnje o tome kako je ova eksplozivna naprava završila u dvorištu.

Slučaj je klasifikovan kao "izazivanje opšte opasnosti", prenosi Kosovo online.

Kancelarija za KiM saopštila je jutros da je na porodičnu kuću Z. J. noćas bačena ručna bomba koja „tek pukom srećom nije eksplodirala“.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Potvrdili su da je stanici policije u Klokotu Srbin iz sela Mogila prijavio da je u svom dvorištu pronašao sumnjivu eksplozivnu napravu.

Iz policije navode i da je patrola odmah izašla na lice mesta i da je nakon izvršenog uviđaja zaključila da je u pitanju ručna bomba zelene boje, zastarela, neeksplodirana i osigurana osiguračem.

Ukućani su evakuisani, a lice mesta je obezbeđeno.

Iz policije su ujedno saopštili da su na teren izašle jedinice za deminiranje KBS-a i američkog KFOR-a, kao i Regionalna istražna jedinica iz Gnjilana, nakon čega je bomba uklonjena.

O slučaju je obavešten i nadležni tužilac koji je naložio da se on klasifikuje kao „izazivanje opšte opasnosti“ i predmet prosledi regionalnoj istražnoj jedinici.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.