ODMAH SE OGLASILA KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Imali su samo jedno da poruče
Foto: BETA/Igor Marjanovic, Printscreen

REKLI SU SVOJE

ODMAH SE OGLASILA KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Imali su samo jedno da poruče

Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik,

Objavljeno:

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako je navedeno u saopštenju, specijalci Rosu raspoređeni su na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina.

"Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu", stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se dodaje, iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše.

"S kakvim opravdanjem specijalci Rosu upadaju u srpsku osnovnu školu u Štrpcu? Nema sumnje da je po sredi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju Rosu u ovoj srpskoj sredini", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.