OGLASILA SE VJOSA OSMANI: Ne želimo da se cela naša spoljna politika svodi na dijalog sa Srbijom
Vjosa Osmani, Foto: Printscreen

POLITIKA

OGLASILA SE VJOSA OSMANI: Ne želimo da se cela naša spoljna politika svodi na dijalog sa Srbijom

Ona je kritikovala dosadašnje kosovske funkcionere zbog stvaranja svojevrsnog utiska da se ništa ne može učiniti za Kosovo bez dijaloga sa Srbijom

Objavljeno:

Predsednica Kosova Vjosa Osmani kaže da je ova vlast uspela da prekine sa ponašanjem koje podrazumeva da se cela spoljna politika, svodi na dijalog sa Srbijom, prenosi Koha.

Ona je kritikovala dosadašnje kosovske funkcionere zbog stvaranja svojevrsnog utiska da se ništa ne može učiniti za Kosovo bez dijaloga sa Srbijom.

- Uspeli smo da zaustavimo ovaj pristup gde je sve, cela spoljna politika, dijalog sa Srbijom. Uspeli smo da ubedimo naše prijatelje da radimo zajedno, pod jedan, na obostranom priznanju i pod dva, da napredujemo u našoj multilateralnoj agendi- rekla je ona za KTV.

Osmani dodaje da Kosovo dobija sve veću podršku za prijavu za članstvo u Savetu Evrope, kao i da žele da apliciraju za prijem u Interpol.

- Potpuno smo koordinisani za prijem Savetu Evrope - rekla je ona.

Osmani je rekla da pitanje liberalizacije viznog režima za građane Kosova nije trebalo da bude na dnevnom redu prošlonedeljnog Samita EU-Zapadni Balkan, već je ovu informaciju "objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić".

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

- To je bila izjava predsednika Srbije. On je dobro znao da to nije na dnevnom redu, ali je namerno pustio tu informaciju i nažalost tada su se kod mnogih ljudi stvorila očekivanja. Ipak, za viznu liberalizaciju imamo podršku Evropske komisije, Evropskog parlamenta, ali u Evropskom savetu države članice odlučuju odvojeno - rekla je Osmani.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.