Danica Marinković izabrana za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije
Foto: Printscreen, ICTY.

uprkos kritikama

Danica Marinković izabrana za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije

Ona je bila istražni sudija u slučaju Račak na Kosovu i Metohiji, kada su u januaru 1999. pronađena tela 45 Albanaca, za čije ubistvo je misija OEBS-a optužila srpske snage bezbednosti
Objavljeno:

Skupština Srbije izabrala je Danicu Marinković za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Danica Marinković bila je istražni sudija u slučaju Račak na Kosovu i Metohiji, kada su u januaru 1999. pronađena tela 45 Albanaca, za čije ubistvo je misija OEBS-a optužila srpske snage bezbednosti.

Događaj u Račku presudno je uticao na donošenje odluke NATO o bombardovanju SR Jugoslavije.

Skupštinsku raspravu o izboru članova Odbora za borbu protiv korupcije obeležilo je obraćanje šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića koji je govorio o homoseksualnosti, što je prekinula predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković "zato što je Ana tu". Reagujući na diskusiju šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinović u petak u parlamentu, povodom izbora Danice Marinković za članicu Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, Brnabićeva je poručila da duboko veruje da je retorika koja se tada čula daleko iza nas i da smo kao društvo odavno prevazišli podele po ovoj osnovi. Poslanici su za nove članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije izabrali Gorana Petrovića na predlog univerziteta akreditovanih u Srbiji i Radoja Kujovića, koga su predložila udruženja za ostvarivanje slobode izražavanja i zaštitu dece. Za člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije Skupština je izabrala Stojana Stamenkovića, a za članove Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki izabrane su Jelena Stojanović i Svetlana Ražić. Poslanici su danas izabrali Čedomira Radojčića za člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.