UBEĐEN JE U SAMO JEDNU STVAR: Oglasio se privatni detektiv o SUDBINI Mateja Periša!
Nestali Matej Periš, Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

njegove reči nisu ohrabrujuće

UBEĐEN JE U SAMO JEDNU STVAR: Oglasio se privatni detektiv o SUDBINI Mateja Periša!

Detektiv je mišljenja da je istrga završena, jer nema elemenata krivičnog dela

Objavljeno: 10:03h

Privatni detektiv Uglješa Grgur govorio je o nestanku Mateja Periša (27) iz Splita. On je istakao da je od prvih informacija stava da se telo mladića nalazi u Savi.

– Ja sam od prvoga momenta imao stav da je telo mladića u Savi, nažalost, i ubeđen sam da je tako. Policija je to sve profesionalno uradila i smatram da neće biti pokretanje nekog krivičnog postupka, a telo mladića će, nadam se isplivati i pronaći će se. Policija i rečna policija će tragati za telom mladog Splićanina i sve okolnosti ukazuju da je nesrećno završio – kazao je Grgur.

Detektiv je mišljenja da je istrga završena, jer nema elemenata krivičnog dela.

– To ne znači kraj potrage. Potraga može i da se proširi ako dođe do nekih ovih informacija – istakao je privatni detektiv.

1 / 6 Foto: Instagram/pronadjimomatejaperisa

Podsetimo, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, nakon što je izašao iz kluba Gotik. Periš je u srpsku prestonicu došao sa šestoricom prijatelja kako na proslavu Nove godine.

Inače, policija je u petak uveče pronašla telo mrtve osobe u Dunavu kod Kostolovca i o tome obavestila Nenada Periša. On je i dalje u Beogradu, gde boravi da pomogne u istrazi nestanka sina Mateja, koji je nestao u noći sa 30. na 31. decembar prošle godine.

Nenad Periš
Nenad Perišfoto: Printskreen/OTP Televizija

„Da, obavestili su me o tom otkriću, kao što su me svaki put do sada obaveštavali kada su pronašli telo ili osobu. Međutim, osoba koja je pronađena na njemu je bila u tamnim patikama, a kako je moj Matej bio u noći svog nestanka imao bele patike, otklonjena je mogućnost da se radi o njemu“, rekao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju u telefonskom razgovoru.

„Još uvek nema informacija o Mateju“

Policija ima DNK profil Nenada Periša, kako bi se izvršila eventualna identifikacija.

"DNK sam dao ubrzo po dolasku u Beograd. Moram da kažem da je to standardna procedura. Nažalost, još uvek nema podataka o Mateju, a ja ću ostati u Beogradu do daljnjeg. Srpska policija i dalje radi svoj posao veoma odgovorno i profesionalno kada je reč o nestanku mog sina“, zaključio je Nenad Periš.

Prema najnovijim informacijama, nakon završene obdukcije koja je odrađena u nedelju baza mogućih osoba čiji nestanak je prijavljen je dosta sužen.

Veštak je juče izolovao deo tela koji će biti prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK-a. U ovom slučaju, navodno, to je butna kost.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.