OSUĐEN ANDREJ POLOVINA! Bivši žandarm dilovao, imao i saradnike
Ilustracija, Foto: Profimedia, Dado Djilas

akcija policije

OSUĐEN ANDREJ POLOVINA! Bivši žandarm dilovao, imao i saradnike

Polovina je angažovao Rodića da preveze tablete koje mu je spakovane u torbu dao 24. marta 2016. na parking prostoru groblja u Futogu u torbi

Objavljeno:

Apelacioni sud Beogradu pravosnažno je osudio na na pet godina zatvora i novčanu kaznu od 200.000 dinara bivšeg pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije Andreja Polovinu (46) zbog preprodaje psihoaktivnih tableta i preparata. Istom odlukom, njegovi saradnici Željko Knežević i Vojislav Jovašević osuđeni su na četiri godine i 100.000 dinara i tri i po godine zatvora.

Ovo presudom potvrđena oslobađajuća presuda Srđanu Dakiću i Miletu Taniću.

Pravosnažno je oslobođen optužbi i Dario Rodić, pošto je u tom delu preinačena prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je bio osuđen na tri godine zatvora.

Od Polovine su oduzeti preparati i psihoaktivne kontrolisane supstance koje su proglašene za opojnu drogu, a prema okrivljenima izrečena mera bezbednosti oduzimanja predmeta i to: miksera, vagi, špriceva, flaša, praškastih supstanci, tableti, staklenih bočica, mobilnih telefona i drugog, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda.

Po ranije postignutom dogovoru, Jovašević je 11,5 kilograma tableta i preparata, koje je nabavio od Knezevića, predao Polovini, koji ih je, potom, uskladištio u stanu u Novom Sadu.

Polovina je angažovao Rodića da preveze tablete koje mu je spakovane u torbu dao 24. marta 2016. na parking prostoru groblja u Futogu u torbi.

Torbu su stavili u kabinu kamiona koji je Rodić odvezao u pravcu Bačke Palanke radi daljeg neovlašćenog transporta i prodaje, gde ga je zaustavila policija i pronašla torbu.

Dvadesetak dana kasnije, Polovina je svojim vozilom otišao u Suboticu gde se sastao Jovaševićem, koji mu je u garaži predao najmanje 43.793 tableta "Rivotril", koje je prethodno pribavio od Kneževića.

Polovina je tablete odneo u Suboticu i predao ih osuđenom Aleksi Polomejcu kako bi ih prepakovao u pakete odgovarajuće količine radi daljeg transporta i neovlašćene prodaje, piše u presudi.

Polomejac je započeo posao sa prepakivanjem, u čemu su ga zatekli i prekinuli policijski službenici.

Rodić je, prema obrazloženju suda, oslobođen jer nije znao šta se nalazi u torbi, tj. jer je njegova odbrana da je verovao da su unutra tablete za bildovanje potvrđena i drugim dokazima. Osim toga, ukazuje da Rodić torbu nije krio, već ju je držao na vidnom mestu u kabini, da su tablete u njoj bile uvijene u aluminijumsku foliju, te da nije moglo vizuelno da se zaključi šta se u paketima nalazi.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.