ŠARIĆ U KUĆNOM PRITVORU: Dokazi popadali u vodu, tužilac hoće izuzeće celog veća
Darko Šarić, Foto: Zorana Jevtić

OBRT

ŠARIĆ U KUĆNOM PRITVORU: Dokazi popadali u vodu, tužilac hoće izuzeće celog veća

- Neko od njih dvojice ne govori istinu i zato njihove iskaze treba proveriti na glavnom pretresu

Objavljeno:

VEĆE beogradskog Apelacionog suda, koje vodi drugostepeni pretres protiv Darka Šarića i još desetak optuženih za trgovinu narkoticima, usvojilo je danas predlog odbrane da se iz spisa predmeta izdvoje transkripti o prisluškivanim razgovorima i drugoj komunikciji kad je reč o Željku Vujanoviću.

Obrazloženo je da su oni pribavljeni na nezakonit način i da je Vujanović prisluškivan više od godinu dana, što nije dozvoljeno zakonom, pa se samim tim na njima ne može zasnivati presuda.

Darko Šarić
foto: Zorana Jevtić

Ovim je pao jedan od dokaza na kojima se, između ostalog, zasnivala prvostepena presuda, kojom su Šarić i ostali osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne. Pored ovoga, veće je prihvatilo predlog odbrane da budu saslušana dvojica svedoka saradnika Draško Vuković i Nebojša Joksović.

NJihovo saslušanje traženo je jer se njihove izjave, kako su naveli branioci, date u prvostepenom postupku, razlikuju. Advokati Darka Šarića su naveli da Vuković u svom svedočenju ni jednom rečju nije teretio njihovog klijenta. Oni su kazali da je ovaj svedok saradnik rekao da ne poznaje Šarića, da Pljevljak samim tim nije ni mogao da ga angažuje za bilo kakav nezakonit posao.

- Joksović govori suprotno - izneo je pre tri dana pred sudom advokat Radoslav Baćović.

- Neko od njih dvojice ne govori istinu i zato njihove iskaze treba proveriti na glavnom pretresu.

Darko Šarić
foto: Zorana Jevtić

Nakon što je sudija saopštio odluku, zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić je zatražio da mu se dostavi odluka, kako bi na nju mogao da uloži žalbu.

Međutim, sudija mu je odgovorio da je to odluka drugostepenog suda i da na nju nema pravo žalbe.

- Tražim izuzeće kompletnog veća, jer ste od početka slučaja pristrasni - rekao je Ivanić.

- Krenulo se od ukidanja pritvora Darku Šariću, gde je na jedan volšeban način, na nekoj nejavnoj sednici, doneta odluka. Zatim, u rešenju je stajala jedna adresa na kojoj će boraviti, a Šarić nije otišao na tu adresu, pa se postavlja pitanje kako ste ispratili izvršenje rešenja. Da li je to jedinstven slučaj da okrivljeni sam odredi gde će ići. Tek posle pet dana reagujete i donosite novo rešenje.

Ivanić je zatim dodao da je započet drugostepeni pretres, a da stranke u postupku nisu obaveštene šta je predmet raspravljanja i da su praktično ušli u dopunu dokaznog postupka, što nije moglo da se uradi:

- Vaša odluka da Tužilaštvu ne dostavite pisani otpravak odluke, na šta mi imamo pravo žalbe je nedopustiv i to je još jedan od razloga što tažim vaše izuzeće.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.