VLADIMIR ĐUKANOVIĆ SE NIJE POJAVIO NA SUĐENJU DIJANE HRKALOVIĆ! Odloženo je!
Dijana Hrkalović, Foto: Zorana Jevtić, Espreso.co.rs

šok

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ SE NIJE POJAVIO NA SUĐENJU DIJANE HRKALOVIĆ! Odloženo je!

Hrkalović je optužena za krivično delo trgovina uticajem jer je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca. S Dijanom Hrkalović na optuženičkoj klupi naćiće se i bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić

Objavljeno: 15:01h

Bivšoj državnoj sekretatki MUP-a Dijani Hrkalović suđenje koje je trebalo da počne danas odloženo je za 7. april. Kako javljaju mediji njen novi branilac Vladimir Đukanović, koji je inače i tražio odlaganje, danas se nije pojavio u Specijalnom sudu.

Đukanović je tražio odlaganje kako bi se upoznao sa spisima predmeta i spremio za odbranu, s obizrom da je nedavno angažovan.

On je ranije danas izjavio da je tek u ponedeljak dobio punomoćje za odbranu kao i da nije spreman za izlaganje uvodnih reči odbrane. Hrkalović su do ponedeljka branila trojica advokata - Sead Spahović, Nenad Tasić i Ahmed Delimeđac, međutim oni je više ne zastupaju. Ona se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 24. decembra prošle godine i to zbog opasnosti od bekstva.

dijana hrkalović
foto: Ana Paunković

Hrkalović je optužena za krivično delo trgovina uticajem jer je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca. S Dijanom Hrkalović na optuženičkoj klupi naćiće se i bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Za Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine zatvora.

Đukanović: Posetio sam je, svesna je svega

Inače, njen novi branilac advokat Vladimir Ðukanović, reklao je da je juče od suda tražio da se odloži početak suđenja njegovoj branjenici kako bi se upoznao sa predmetom i pripremio odbranu. Kako je naveo, on je juče preuzeo slučaj i prvi put je posetio u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu gde se nalazi od 24. decembra.

"Dijana Hrkalović nije više ni nalik onoj osobi kakvom su je nazivali mediji - ''da je žarila i palila'', ali stoji čvrsto sa obe noge na zemlji i svesna je za šta je optužuju", rekao je Ðukanović i naveo da će se odbrana truditi da sve te optužbe ospori u daljem toku postupka.

Ukazao je da je u predmet ušao po želji Hrkalovićeve, čiji ga je brat kontaktirao prošle nedelje i dodao da mu je žao što su njeni prethodni branioci izašli iz predmeta, jer veruje da su radili svoj posao najbolje moguće, s obzirom da je u pitanju vrhunska advokatska kancelarija.

On je rekao da se on danas neće pojavljivati u sudu jer je juče podneo molbu za odlaganje radi upoznavanja sa spisima predmeta, pa je izvesno da će suđenje biti odloženo.

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

Za šta se tereti Dijana Hrkalović

Hrkalović se tereti da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi", među kojima je pet teških ubistava, dok se za još dva vode istrage.

Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

Optužnim predlogom Hrkalovićeva tereti da je Šušnjiću nakon ponošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv Eleza, tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez. Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.