SRPSKO SELO LEGLO ŠVERCERA! Sinoć pao bračni par zbog 56 kg droge, a pre mesec dana desilo se OVO!
Ilustracija, Foto: MUP

AKCIJA POLICIJE

SRPSKO SELO LEGLO ŠVERCERA! Sinoć pao bračni par zbog 56 kg droge, a pre mesec dana desilo se OVO!

Ovo selo nalazi blizu Kosova i Metohije i Crne Gore

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, zaplenili su oko 56 kilograma marihuane i uhapsili supružnike E. I. (36) i Š. M. (35) iz Tutina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je oko ponoći, u okolini Tutina, u blizini njihove kuće, u gepeku parkiranog „audija“ pronašla četiri putne torbe u kojima se nalazilo 53 paketa marihuane koja, kako se sumnja, pripada osumnjičenima, saopštila je PU Novi Pazar.

Po nalogu nadležnog tužilaštva njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Ovo selo nalazi blizu Kosova i Metohije i Crne Gore. Od crnogorske granice udaljeno je svega petnaestak kilometara, a na istoj udaljenosti nalazi se i administrativni prelaz Brnjak. Od Novog Pazara udaljeno je oko 25, a od Tutina 12 kilometara.

Smešteno je na brdu sa desne strane magistrale koja vodi ka Kosovu i Metohiji i susednoj Crnoj Gori. Baš tuda prolazi jedna od glavnih švercerskih ruta, a ovo selo veoma je pogodna tačka za "pretovar" švercovane robe. U blizini sela, na nekih pet kilometara, nalazi se i jezero Gazivode koje se prostire na teritorijama Novog Pazara, Tutina i Zubinog Potoka.

U selu živi oko 250 ljudi koji se pretežno bave poljoprivredom i stočarstvom. Navikli su na veoma česte policijske patrole, racije i intervencije. Gotovo svake večeri gledaju švercere koji im prolaze ispred kuća, prenosi Informer.

Tako je bilo i sinoć kada su policajci u jednom automobilu pronašli četiri crne torbe u kojima je bilo 56 kilograma marihuane. Mesec dana ranije, u istom selu, policija je na delu uhapsila petoricu muškaraca dok su pretovarali marihuanu, 63 kilograma, iz jednog u drugi automobil.

Ovu švercersku rutu krijumčari koriste i za nelegalnu trgovinu naftom, cigaretama i stokom.

Bonus video:

00:22

Mika Aleksić stigao na suđenje u Palatu pravde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.