ZAPLENJEN TOVAR OD 15 MILIONA CIGARETA: Prevoznik pokušao OVAKO da prevari carinike i policiju! (FOTO)
Zaplenjene cigarete, Foto: Uprava carine

pokušaj krijumčarenja

ZAPLENJEN TOVAR OD 15 MILIONA CIGARETA: Prevoznik pokušao OVAKO da prevari carinike i policiju! (FOTO)

Ono što je posebno izazvalo pažnju u ovom slučaju je činjenica utvrđena proverama - da je kupcu, pravnom licu iz Bosne i Hercegovine oduzet jedinstveni identifikacioni broj i to još 2018. godine, što znači da je reč o takozvanoj ''fantom firmi''

Objavljeno:

Carinici su u saradnji sa MUP - Policijskom upravom Sremska Mitovica 25. februara 2022. godine sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 15 milona komada cigareta ostavljenih na teritoriji Republike Srbije u neposrednoj blizini graničnog prelaza Sremska Rača.

Tovar od 15 miliona cigareta marki ''Marble'' i ''President'', zapakovan u 1469 kartona od po 50 boksova, otkriven je u napuštenom kamionu čije su tablice, kako je policija utvrdila, ukradene sa drugog vozila.

Cigarete
foto: Uprava carine

Istraga je potvrdila da se vozač 27. januara 2022. godine prijavio na ovom graničnom prelazu radi istupa carinske robe - cigareta sa teritorije Republike Srbije i njene otpreme i prodaje u Bosni i Hercegovini.

Međutim, nakon izlazne prijave carini, ovaj kamion je, zajedno sa cigaretama, parkiran na parkingu u neposrednoj blizini prelaza, gde je pune 4 nedelje stajao neobezbeđen, bez carinskog dokumenta i carinske plombe.

Cigarete
foto: Uprava carine

Ono što je posebno izazvalo pažnju u ovom slučaju je činjenica utvrđena proverama - da je kupcu, pravnom licu iz Bosne i Hercegovine oduzet jedinstveni identifikacioni broj i to još 2018. godine, što znači da je reč o takozvanoj ''fantom firmi''.

Uprava carina i Ministarstvo unutrašnjih poslova su zajedničkom akcijom preduzeli sve mere u cilju sprečavanja neovlašćenog raspolaganja ovom akciznom robom. Uprava carina je stavila cigarete pod carinski nadzor, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova privremeno oduzelo prevozno sredstvo.

Bonus video:

00:10

Mladi bokser nađen ranjen nasred Carske ulice, ne zna se ko je pucao ni zašto a on ni da zucne pred policijom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.