DRUGI VELJIN SARADNIK SVEDOČIĆE PROTIV KRIMINALNE GRUPE: Hrvatin SKLOPIO SPORAZUM za 15 godina zatvora!
Foto: Printscreen

POVEĆAVA SE BROJ SVEDOKA

DRUGI VELJIN SARADNIK SVEDOČIĆE PROTIV KRIMINALNE GRUPE: Hrvatin SKLOPIO SPORAZUM za 15 godina zatvora!

Optužnica protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Objavljeno:

Još jedan od 30 optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Bojan Hrvatin, sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 godina zatvora svedoči protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.

Prošle sedmice to je učinio Nikola Spasojević za kaznu od 14 godina zatvora.

Hrvatin i Spasojević je prema ovim sporazumima dobili su status svedoka okrivljenih, a pomenute kazne od 15 i 14 godina zatvora će im biti izrečene na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv klana Belivuk-Miljković, potvrđeno je Tanjugu. Hrvatin se optužbicom tereti za učešće u četiri od pet teških ubistava - Goran Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radijevića i Milana Ljepoje. Spasojević se tereti za učešće u teškom ubistvu Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića kao i za oružje. Obojici za ova dela preti doživotni zarvor, a ovako će dobiti tek po 15 i 14 godina zatvora. Spasojević je takođe pod istragom i za ubistvo Gorana Mihajlovića koja je nedavno pokrenuta i još je u toku. Pored njih dvojice u toku su pregovori sa još nekoliko optuženih koji su već u istrazi opisali zločine ovog klana, koji se tereti za niz teških krivičnih dela među kojim je, pet teških ubistava, silovanje, otmice, trgovina narkoticima. Inače, početak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zakazan je za 8. mart pred Specijanim sudom u Beogradu.

Veljko Belivuk
foto: Printscreen

Suđenje će početi pripremnim ročištem, koje je planirano i za 10. i 11. mart i koje će biti zatovreno za javnost. Nakon njega sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno. Optužnica protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno drzanje oružja i druga krivična dela stupila je na pravnu snagu 9. novembra, prošle godine.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Bonus video:

00:10

Mladi bokser nađen ranjen nasred Carske ulice, ne zna se ko je pucao ni zašto a on ni da zucne pred policijom

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.