PRVE SLIKE DARKA ŠARIĆA IZ SUDNICE: Kad je skinuo masku primećuje se promena na licu! (FOTO)
Darko Šarić, Foto: Nemanja Nikolić

ekskluzivno

PRVE SLIKE DARKA ŠARIĆA IZ SUDNICE: Kad je skinuo masku primećuje se promena na licu! (FOTO)

Šarića, inače, pred Apelacijom čeka još jedan postupak

Objavljeno:

Pred veće Apelacionog suda u Beogradu danas je Darko Šarić prvi put došao sam od kuće, umesto da ga sprovode stražari iz pritvorske jedinice. On se poslednja dva meseca nalazi u kućnom pritvoru, nakon što je odlučeno da više nema razloga da i dalje boravi u klasičnom pritvoru.

Inače kad je skinuo zaštitnu masku u zgradi suda mnogi su primetili da se Šarić drastično promenio od kada je napustio pritvor.

Darko Šarić
foto: Nemanja Nikolić

Krajem decembra prošle godine, sudije Apelacionog suda su donele ovakvu odluku, nakon što je održana javna sednica, na kojoj su se razmatrale žalbe uložene na prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom je Pljevljak osuđen na 15 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe čiji su pripadnici, kako se tvrdi, trgovali narkoticima iz Južne Amerike.

Istim rešenjem odlučeno je da se u odnosu na njega i još trojicu optuženih, Nebojšu Sretenovića, Petra Obradovića i Željka Vujanovića, otvori glavni pretres pred Apelacijom, kako bi se "potpunije utvrdile činjenice vezane za izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret". Nakon toga će biti doneta pravosnažna presuda.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Inače, to će biti druga po redu drugostepena odluka, pošto je prethodnu, kojom je Šariću i ostalima potvrđena osuđujuća presuda, ukinuo Vrhovni kasacioni sud, nakon što su advokati podneli zahtev za zaštitu zakonitosti. Utvrđeno je da je u sastavu petočlanog veća Apelacionog suda, koje je odlučivalo o žalbama na prvostepenu presudu, učestvovalo dvoje sudija koji su prethodno odlučivali o produženju pritvora Pljevljaku.

Šarića, inače, pred Apelacijom čeka još jedan postupak, tačnije sednica na kojoj će se razmatrati žalbe na presudu Specijalnog suda, kojom je osuđen na devet godina zatvora zbog pranja 20 miliona evra zarađenih prodajom narkotika. Tokom procesa je utvrđeno da su Šarić i ostali okrivljeni novac od kokaina uvodili u legalne novčane tokove i prikrivali njegovo poreklo investirajući ga u kupovinu pojedinih preduzeća, poljoprivrednog zemljišta i drugih nepokretnosti.

Darko Šarić
foto: Nemanja Nikolić

Posle sedam godina i devet meseci, koliko je ukupno proveo u pritvoru, Šarić je 24. decembra prošle godine prebačen u kuću na Dedinju u kojoj mu žive nevenčana supruga Lana Popović i dvojica sinova. Tada mu je stavljena i nanogvica, uz pomoć koje se kontroliše njegovo kretanje.

Bonus video:

00:53

Požar uoči derbija: Planuo krov restorana kod Marakane!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.