MAJSTOROVIĆ O POŽARIMA U BEOGRADU: "Poražavajuće je što smo za onaj na Adi saznali preko društvenih mreža"
Ilustracija, Foto: MUP

komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda

MAJSTOROVIĆ O POŽARIMA U BEOGRADU: "Poražavajuće je što smo za onaj na Adi saznali preko društvenih mreža"

Najbolje je odmah pozvati vatrogasce, kako bi se sprečila velika šteta

Objavljeno:

Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograda, kaže da su vatrogasci - spasioci od Nove godine, do sada imali oko 800 intervencija, što je impozantna brojka kada su u pitanju požari.

Kako kaže, u odnosu na prethodne godine, to je prosek, međutim, kako objašnjava, većina nesreća može da se spreči, a najveći faktor opasnosti jeste upravo ljudski faktor.

Majstorović dodaje da je u pitanju naporan posao za vatrogasce koji daju sve od sebe kako bi se požari i intervencije sprečili.

- Ljudiski faktor je osnovni uzrok nastanka požara, i tu nema dileme. Kada su u pitanju restorani, pogotovo oni viđeni medijski, oni su opasni zbog roštilja, koji se ne čiste redovno, i pitanju su ti kanali sa masnim naslagama. Velika je energija, ogromne temperature... Često je opasna i krovna konstrukcija koja je najčešće drvena - rekao je Majstorović.

Kako kaže, najbolje je odmah pozvati vatrogasce, kako bi se sprečila velika šteta.

1 / 5 Foto: MUP

- Poražavajuće je to, što smo mi, vatrogasci za požar na Adi saznali tako što je to naš kolega video na društvenim mrežama. Dakle, nismo imali dojavu, niko nas nije pozvao - kaže Majstorović-

Kako kaže, niko neće doći, ukoliko ne usledi poziv koji treba da bude prva opcija kada bukne požar.

- Ova prilika, i sve što radimo jeste da osvestimo ljude, da pokažemo kolike su potencijalne opasnosti od požara - navodi Majstorović.

Kako je dodao, vatrogasci rade posao opasan po život.

- Nama je najbitnije da smanjimo broj povređenih i nastradalih. Odnosno, najvažnije je spašavanje ljudi - priča Majstorović.

Bonus video:

00:53

Požar uoči derbija: Planuo krov restorana kod Marakane!

(Espreso/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.