"IZ USTA MU IŠLA ŽUTA PENA": Badi otrovan u Bogatiću, vlasnici završili u Hitnoj od tuge
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

užas

"IZ USTA MU IŠLA ŽUTA PENA": Badi otrovan u Bogatiću, vlasnici završili u Hitnoj od tuge

Vlasnici sumnjaju da je pas namerno otrovan

Objavljeno:

Trogodišnjeg Brak jazavičara Lakija, ljubimca porodice Puzić iz Bogatića neko je preksinoć otrovao. Ukućani smatraju da je kesa sa mesom i koskama pomešanim sa otrovom, koje je pas pojeo, namerno ostavljena u blizini njihove kuće, ali ne slute ko je i zašto to učinio.

- Laki je izašao u šetnju na sokak, oko tridesetak metara od kuće, a ja sam nekoliko puta izlazila, dozivala ga i uverila se da je tu. Poslednji put, oko pola devet se nije oglasio pa sam krenula da ga potražim. Zatekla sam ga nepomičnog, nije disao, iz usta je izlazila žuta pena - priča Katarina i dodaje da su svi ukućani razočarani i potrešeni zbog Lakijevog odlaska.

Njoj je pozlilo i morala je da potraži pomoć lekara u hitnoj službi, kao i suprug Zlatko kojem je zbog stresa skočio šećer. Laki je u dom Puzića stigao kao dvomesečno štene.

Katarina priča da je bio "slatka pufnica", a do poslednjeg dana, osim ukućana, pa i dede Miće koji je oduvek bio protiv da pas živi u kući, zavoleo ga je ceo komšiluk. Sada su svi tužni i ne veruju da Lakija više nema.

Iako je pripadao rasi pasa veštih u lovu na zeca i lisicu i pronalaženje krupne divljači, Laki nikada nije izveden u lov. Puzićima je bio više od ljubimca - član porodice.

- Živeo je sa nama u kući, imao je svoj krevetić i posteljinu, a često je sa nama spavao. Veliku ljubav i pažnju koju smo mu pružali uzvraćao je svakog trenutka dok smo se igrali i kada nas je dočekivao kada smo se vraćali kući - nastavlja Katarina i dodaje da će teško ikada imati ljubimca kakav je bio Laki.

Pozvali su policajce i Lakijevog veterinara koji je potvrdio da je pas otrovan izuzetno jakim otrovom pa je uginuo za svega 15 minuta. Kesa sa otrovnom hranom i danas stoji na jednoj grani pored puta, a na zemlji manja količina mesa i kostiju. Iako ne može da prežali svog ljubimca, Katarina ističe da, na sreću nije došlo do veće tragedije jer je neko dete iz komšiluka moglo da otrov preko ruku, odeće ili obuće unese u kuću.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.