OVAKO SADA IZGLEDA STAJALIŠTE U ZEMUNU GDE JE POGINUO MALI DESPOT! Ispisane su i reči koje KIDAJU DUŠU (FOTO)
Tuga do neba, Foto: privatna arhiva, Printskrin/RTS

"Sačekaj, pogledaj, NE ŽURI...".

OVAKO SADA IZGLEDA STAJALIŠTE U ZEMUNU GDE JE POGINUO MALI DESPOT! Ispisane su i reči koje KIDAJU DUŠU (FOTO)

Tužilaštvo je tek posle 8 meseci od ove tragedije podiglo optužnicu protiv vozača zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti u javnom saobraćaju sa smrtnim ishodom

Objavljeno: 12:54h

Maleni Despot M. (4) nastradao je pokušavajući da izađe iz autobusa na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu.

Dečak je krenuo da izađe iz autobusa na zadnja vrata, dok se vozio sa svojom bakom. Vozač nije primetio malog putnika i nastavio je da vozi, a dečak je zadobio teške povrede kojima je, nažalost, ubrzo podlegao u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Nakon 15 meseci od nesreće i dalje sve podseća na jezivu tragediju u kojoj je život izgubio četvorogodišnji dečak. Na Instagram stranici "Moj Beograd" pojavio se snimak sa stajališta na kom je poginuo maleni Despot.

Naime, stajalište je rekonstruisano kako bi svi vozači obratili pažnju da li su putnici bezbedno ušli ili izašli iz autobusa, postavljeno je ogledalo, a iznad njega stoji poruka: "Sačekaj, pogledaj, NE ŽURI...".

Policija, Zemun
foto: Filip Plavčić, Printscreen/Google Earth

U opisu objave stoji:

- Ovo je stanica Bosanska u Zemunu, rekonstruisano stajalište kako bi vozači oratili pažnju da li su svi putnici bezbedno ušli i izapli. Našeg sina Despota je ubio vozač GSP-a na ovom mestu pre 15 meseci, pokrenuo autobus sa otvorenim vratima, nije sačekao ni proverio da li su svi izašli. Despot je imao 4 godine i sa bakom koja ga je držala za ruku je izlazio iz autobusa - navodi se u objavi.

Despot Mrđić
foto: Printscreen/Instagram/Mojbeograd

Ljudi su prišli, nema ko nije zaplakao, a očevici su ispričali da je baka kukala i dozivala pomoć.

“Baka je prva sišla i stala je da dočeka dete. Uzela ga je za ruku, ali je vozač zatvorio vrata. Ona je počela da mu muše, viče i lupa na vrata, ali vozač nije reagovao i krenuo je. Dečak je ispustio babinu ruku, pao na asfalt, a autobus je zadnjim točkom prešao preko njega" , rekli su tada očevici nezapamćene tragedije.

Kako je tata Vukašin ranije ispričao, Despot i njegova baka iz autobusa su izašli u isto vreme. U momentu kada su bili na poslednjem stepeniku, vozač je prvo krenuo, pa zatvorio vrata. Vrata su udarila baku i bacila je na asfalt, a Despotovu nogu su priklještila.

Tužilaštvo je tek posle 8 meseci od ove tragedije podiglo optužnicu protiv vozača zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti u javnom saobraćaju sa smrtnim ishodom. Inače, maksimalna kazna za ovo delo je 8 godina zatvora.

Prvo ročište bilo je zakazano za 19. oktobar prošle gofine, ali, kako navodi Despotov otac, odloženo je na zahtev advokata odbrane optuženog.

Drugi pokušaj prvog ročišta zakazan je za 23. novembar, što je skoro godinu dana nakon tragedije.

Neutešni otac, koji već skoro godinu dana čeka kaznu za okrivljenog zbog smrti svog sina, za portal Espreso navodi da porodica ne želi da sedi skrštenih ruku.

Za roditelja ni jedna kazna nije dovoljna, ali je zakon propisao maksimalnu kaznu zatvora za okrivljene u ovakvim slučajevima.

- U našem Zakonu maksimalna kazna je 8 godina zatvora, a mi ćemo se kao porodica sa našim timom advokata boriti da vozač dobije maksimalnu kaznu, rekao je Vukašin Mrđić za Espreso.

Prvi i jedini susret sa okrivljenim imao je, kako navodi, tokom pokušaja prvog ročišta.

- Tada sam ga jedino video, ali on čak nije rekao ni izvini, niti nam je uputio saučešće, kaže Vukašin i dodaje:

- Vozač je vraćen na posao, ali ne znam da li vozi na liniji. GSP nije preduzeo nikakve sankcije protiv njega. On živi slobodno bez ikakvih ograničenja i sankcija, navodi za Espreso Despotov otac.

Bonus video:

00:15

Tuča kod Meka na Vidikovcu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.