DOLIJAO ZAGONETNI NOVOSADSKI DILER: Pao sa velikom količinom narkotika, sumnja se da je radio za "OZBILJNOG IGRAČA"
Ilustracija, Foto: Printsreen/Youtube/el taquígrafo

HAPŠENJE U NOVOM SADU

DOLIJAO ZAGONETNI NOVOSADSKI DILER: Pao sa velikom količinom narkotika, sumnja se da je radio za "OZBILJNOG IGRAČA"

M. I. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu uz prijavu da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Objavljeno:

Novosađanin M. I. (38) koji je kasno sinoć uhapšen sa više od 30 kilograma narkotika imao je kako saznaje "Blic" "štekove" u stanu u Novom Sadu i u kući u Čortanovcima u kojima je boravio. Izvor upoznat sa tokom istrage objašnjava za "Blic" da je veoma detaljnim operativnim radom policija otkrila ovog dilera koji nema dosije.

- Policija je imala osnov sumnje da je uhapšeni radio za nekoga, odnosno da je bio regrutovan od nekog ozbiljnijeg "igrača" budući da nema nikakav dosije odnosno da ranije nije bio osumnjičen ni za jedno krivično delo. Čak se sumnjalo da možda samo čuva, odnosno krije narkotike za nekoga i da za to dobija određenu naknadu. Međutim, prilikom hapšenja i prikupljanja dokaznog materijala i zaplene narkotika moglo se zaključiti da se M. I. bavio i prodajom droge jer su u pretresanim objektima pronađeni špricevi i velike sume novca raznih valuta – oko pola miliona dinara, 1.500 evra i još nešto konvertibilnih maraka što ukazuje na to da je možda "poslovao" i sa inostranstvom ali to će sve utvrditi tužilaštvo i sud. Pretpostavlja se da se ne bavi dugo ovim "poslom" jer je prosto nemoguće da nema dosije i da je sa tako velikim količinama droge bio "ispod radara" i nevidljiv policiji i drugim nadležnim organima – objašnjava sagovornik Blica.

Podsetimo, pretresima dve lokacije na kojima osumnjičeni M. I. boravi policija je pronašla oko 30 kilograma marihuane, 1,7 kilograma amfetamina, kokain, "ekstazi" i ulje kanabisa. Pronađene su, takođe, dve digitalne vage i znatna suma novca u domaćoj i stranoj valuti za koju se sumnja da potiče od trgovine drogom.

M. I. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu uz prijavu da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.