UBIO GA SEKIROM: Sve zbog kuće koju je kupio na licitaciji!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

užas

UBIO GA SEKIROM: Sve zbog kuće koju je kupio na licitaciji!

Izbila je svađa među njima, Živojin je dograbio sekiru i kako se sumnja, presudio Živku

Objavljeno:

Živojin N. (72) uhapšen je zbog sumnje da je sekirom ubio Živka Đaković (76), koji je pre šest godina zbog kredita izgubio kuću, koju je on kupio na licitaciji. Đaković je, igrom sudbine, ubijen upravo u svojoj staroj kući. Jezivi zločin dogodio se prekjuče u višespratnici koju je Živko godinama gradio u Ulici Oslobođenja u Rušnju.

- Živojin i Živko su godinama imali neraščišćene odnose. Đaković je često dolazio pred vrata Živojinu, koji je u višespratnicu samo obilazio, a ovaj ga je konstantno provocirao zbog izgubljene kuće. Pretpostavlja se da je i kobnog dana Živko opet došao do svoje stare kuće. Jednostavno nije mogao da podnese da je ona u tuđem vlasništvu - počinje priču izvor:

- Izbila je svađa među njima, Živojin je dograbio sekiru i kako se sumnja, presudio Živku. Navodno je posle toga izašao iz kuće, a krvavog Živka ostavio da leži na podu.

1 / 11 Foto: Zorana Jevtić

Živojin N., kako saznajemo, sam se predao policiji.

- On je u pratnji advokata otišao u policijsku stanicu i rekao da je ubio Živka. Međutim, ne isključuje se mogućnost i da je neko drugi presudio Đakoviću, a da je Živojin preuzeo zločin na sebe - kaže izvor i dodaje da je Živojinu određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog ubistva, te da će biti priveden na saslušanje u Više tužilaštvo.

Meštanin Rušnja kaže da je Đaković kuću nadograđivao godinama.

- Živko je ceo život u ovom kraju i radio je u inostranstvu. Kuću je gradio godinama vredno i pošteno, ali je pre neku deceniju počeo njegov sunovrat. Neko iz porodice je podigao kredit i tako je dug od 10 hiljada evra počeo da raste. Čuli smo da su čak i od zelenaša uzimali pare. Međutim, kako je kamata rasla morali su da podignu kredit u banci kako bi se vratio taj zelenaški dug - kaže meštanin Rušnja.

On dodaje da su se Đakovićevi problemi iz godine u godinu gomilali.

- Imao je 60 hiljada dinara penziju, ali je celu davao na kredit! Čovek nije imao šta da jede, sve je davao na dug koji se uvećavao - priča komšija ubijenog. Meštani objašnjavaju i kako je došlo do toga da osumnjičeni kupi kuću od žrtve.

- Nakon što je Živko izgubio kuću, Živojin je bio taj koji ju je kupio na licitaciji. Nesuglasice među njima kreću pre šest godina kada je Đaković morao da se iseli iz porodičnog doma. Njemu je to veoma teško palo i sa ženom je otišao kod komšije, da tu živi u prvo vreme, ali se zadržao svih ovih godina - kaže naš sagovornik.

Stanovao kod komšije

Milutin Gašić, čovek koji je primio Đakoviće pod svoj krov nakon te porodične drame, kaže za Kurir da je "upozoravao osumnjičenog da ne provocira ubijenog".

- Živka i njegovu pokojnu ženu niko nije hteo da primi nakon što su izbačeni. Žena i ja smo im dali gornji sprat kuće da se snađu za prvu ruku, ali oni su tu ostali sve do sad - kaže Gašić i dodaje:

- Živojin je stalno dolazio i izazivao ga što je izgubio kuću, a ja sam mu govorio da ga ne dira. Nisam želeo da se dogodio neki haos. Živko pre zločina ceo dan nije bio u kući, zabrinuli smo se i tražili ga, ali ga nismo našli. Posle smo saznali da je ubijen u svom starom domu.

Ćerke ubijenog: Tražio nam je pare za našu kuću

Policija je juče satima radila uviđaj, a na mestu tragedije bile su i ćerke i unučad Živka Đakovića.

- Živojin je tati nudio da otkupi našu kuću za 80.000 evra - kroz suze su ponavljale ćerke.

Porodica osumnjičenog ne želi da komentariše zločin

Porodica Živojina N., koja živi u drugom naselju, juče nije želela da daje izjave.

- Ne želimo da komentarišemo - kratko je rekla supruga osumnjičenog. Komšija je ispričao da su oni fini, te da žive tu sa sinom.

- Čuli smo na vestima šta se dogodilo, iskreno šokirani smo nismo znali da je imao problema, kao ni da bi mogao da ubije nekog.

Brat ubijenog Radoslav Đaković, kaže za Kurir da nije bio u dobrim odnosima sa bratom.

- Razumite me, ne želim da pričam ništa o svom bratu. Mi godinama nismo bili u dobrim odnosima. Teško mi je, ali ne bi dalje o ovoj temi - rekao je brat ubijenog i dodao da su stvari mogle da se poprave pre mnogo godina, ali da do toga nije došlo.

- Upoznao sam se sa novim vlasnikom kuće moga brata. Kulturno se čovek javio i predstavio, ja sam uzvratio i to je to. Znam da je moj brat izgubio kuću, ali ne znam detalje, jer nismo bili bliski.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.