SRCE VLASNIKA NIJE IZDRŽALO NAKON NAPADA NA PSA! Užasna tragedija potresla Leskovac
Leskovac, Foto: Adria Media TV

tuga

SRCE VLASNIKA NIJE IZDRŽALO NAKON NAPADA NA PSA! Užasna tragedija potresla Leskovac

Jovanovi sinovi razmišljaju o pokretanju krivične prijave jer su saznali da je ovaj staford pobegao vlasniku

Objavljeno:

Porodica Nedeljković iz Leskovca doživela je u nedelju prave horor trenutke kada je staford u Ulici Maksima Gorkog napao njihovog psa Lea, naočigled glave kuće Jovana (75) koji je zbog pretrpljenog stresa preminuo jer takve strašne scene njegovo srce nije moglo da izdrži.

Dva dana posle ove tragedije saznajemo da je ovo kuče - miljenik četvoro dece u ovoj primernoj i poštenoj kući preživelo napad razjarenog staforda koji, kako saznajemo, nije lutalica već ima vlasnika.

Staford je ušao u dvorište ove porodice gde su bila i deca, pa se Jovan verovatno zbog toga toliko i uplašio. Posle napada na Lea, pas je pobegao i nasrtao na druge u ovoj i okolnim ulicama, a uhvaćen je tri kilometra dalje. Leo je inače, uveravamo se, dobar pas, star preko 10 godina, ali još uvek vitalan i pokretljiv. Hrabri pas preživeo je nalet krvoločnog staforda, verovatno jer je branio svoj dom. Tužne oči ove životinje govore da on možda i shvata gubitak koji je doživeo dom koji je odbranio.

- Mi smo pošli u park, ja sa dvoje dece i bratovljevom decom. Taj staford je ušao u dvorište i tu na nekoliko metara od kuće počeo da se guša sa našim psom Leom. Prvo što sam dohvatio je bila neka metla. Otac i brat su izašli jer su čuli da deca glasno plaču i vrište. Staford je vukao našeg Lea do kapije. Mi smo pokušavali da udaramo, da razdvajamo i nekako ga je pustio taj krvoločni pas - priča Jovanov sin Bratislav:

- Iako skoro onesvešćen, staford se pridigao i opet probao da uđe. Zatvorili smo kapiju, svi smo se uzrujali. Otac je ušao s ulice u dvorište, savio se, navalio ruke na kolena. Rekao je da će sesti da se odmori pored ograde. Brat ga je hladio vodom. Pritrčala je doktorica iz komšiluka dok nije došla Hitna pomoć i šta da kažem. Srčani udar je bio jak. Pokušali smo reanimaciju, okrenuli ga na bok. To se sve izdešavalo u pet minuta.

03:04

Ispovest porodice čoveka koji je umro posle napada staforda na njegovog psa

Jovanovi sinovi razmišljaju o pokretanju krivične prijave jer su saznali da je ovaj staford pobegao vlasniku koji ga je na društvenim mrežama tražio pa obrisao tu objavu o potrazi. Bojan Nedeljković kaže da je otac bio vrlo vezan za Lea, psa koji nikada nije nikoga napao.

- Otac je bio mnogo vezan za našeg psa. Svakodnevno je provodio vreme s njim. Eto i sada je je pokušao da pomogne našoj kuci, i pomogao joj je protiv krvoločnog psa, ali svoj život je ugrozio. To sve je bio jak šok za njega. Kada se stišala situacija, njegovo srce nije moglo da izdrži. On je bio vitalan penzioner od 75 godina koji je svakog dana vozio bicikl, mogao je da poživi još najmanje 15 godina. Poslednjih godina nije imao neke stresove - priča drugi sin Bojan.

Iz preduzeća "Komunalac" iz Leskovca kažu da se razjareni staford sada u azilu Željkovac kod Leskovca.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.