PREKRŠAJNA PRIJAVA PROTIV VLASNIKA POBESNELOG PIT BULA: Pas koji je izazvao smrt Leskovčanina sklonjen u azil
Ilustracija, Foto: AP

STRAŠNO

PREKRŠAJNA PRIJAVA PROTIV VLASNIKA POBESNELOG PIT BULA: Pas koji je izazvao smrt Leskovčanina sklonjen u azil

Porodica preminulog J. Nedeljkovića razmišlja da pokrene tužbu protiv grada

Objavljeno:

Pas koji je ubio drugog psa u vlasništvu Leskovčanina koji je nakon incidenta juče preminuo od posledica srčanog udara ima svog vlasnika protiv koga će biti podneta prekršajna prijava za nesavesno čuvanje životinje.

Direktor leskovačkog „Komunalca“, koje gazduje Zoohigijenom, Vladimir Sinadinović, iskazuje žaljenje povodom jučerašnjeg slučaja koji je potresao javnost i trvdi da će uraditi sve što je u zakonskoj mogućnosti da spreči da se ovako nešto ne ponovi.

„Za sada je najbitnije da smo jutros, uz pomoć pripadnika policije i Komunalne policije, uhvatili psa i sklonili u azil u Željkovcu. Protiv vlasnika će biti podneta prekršajna prijava za nesavesno čuvanje životinje, ali moram da vam kažem da je i on vidno potrešen zbog svega što se desilo“, kaže za Informer Sinadinović.

Porodica preminulog J. Nedeljkovića razmišlja da pokrene tužbu protiv grada.

„Ja izražavam saučešće porodici, ali smo uradili sve što je u našoj moći da psa odmah sklonimo sa ulice. Taj pas je pobegao vlansiku tog dana i on ga je tražio preko Leskovačke onlajn pijace na društvenim mrežama“, dodaje Sinadinović.

Međutim, redakciji Informera stiglo je na desetine poruka i komentara da je zapravo taj pas lutao gradskim ulicama danima, i to u užem centru grada, a građani su navodili da su ga često viđali ispred Hotela Leskovac i obližnje pekare.

- To je drugi, mlađi pas. Takođe ima svog vlasnika i čipovan je. Ali on je pitom i ne napada ljude - tvrdi Sinadinović.

Vest o jučerašnjem nesrećnom događaju uznemirila je javnost, a građani su počeli da iznose probleme sa psima lutalicama sa kojima se susreću svakodnevno. U nastavku vam prenosimo samo neke od poruka i komentara prispelih na adresu naše redakcije:

- Pa po gradu možeš pre sresti psa lutalicu nego coveka....pođite prema halu sportova i Okružni zatvor pa da vidite koliko psa lutalica ima i koliko su veliki neko im svako jutro sipa hranu. Uredu je hraniti ih, ali ako postoji AZIL neka budu smešteni u azil pa neka grad preduzme obavezu kad već placa radnike azila neka hrani i pse i i dosta narod daje za dažbine pa neka odvoje po 1 dinar bar što plaćamo WernerWeberu i neka ih hrane tamo...a ne ovako da napadaju ljude i da se dave međusobno...pre neki dan su se 5-6 pasa stavila kod prekršajni suda, a narod na stanici čeka autobus...strasno

-U Bunuškom Čifluku, školsko dvorište je puno pasa lutalica. Na velikom odmoru skaču i otimaju deci doručak iz ruku. Takođe i u selu pored, Gornjoj Bunuši situacija je ista.

- Taj pit je bio na ulici još u prvoj nedelji februara i imao prvi incident za koji znam 7. ili 8. feb. ispred foto Bate u strogom centru grada. Tad sam uspela da ga izbegnem kod DZ kad sam bila sa mojim psom koga bi pit zaklao da nije bio pogubljen i dezorijentisan, a mi pobegli na vreme. Sad je 21. februar. Znači imali su dve nedelje da ga pronadju, isprate online logistiku, gde su vlasnici pasa povezani i brinu i o ostalim psima sa ulice, prijavljuju lokalna dešavanja; organizacija za zaštitu životinja i komunalne koje bi formalno morale da se povežu…ima načina i resursa, ali nema ko da radi. Kad su lenji crnogorci mnogo brže pronašli odbeglog lavića koji je zalutao u Budvi i blejao tamo, onda je jasno koliko su tek službe sa juga Srbije nesposobne, kad dezorijentisanog pit bula koji se uglavnom mota u centru i naseljima blizu centra, za dve nedelje, a možda i više, ne mogu da uhvate i pogeldaju ima li vlasnika.

- U turekovac ih puštaju sa azila na ulicu kod mosta u turekovac i kod meso kombinata pa i u romsko naselje u turekovac nemoze se proći i tamo ima pitbul dva ili tri

Direktor Sinadinović tvrdi da ne zna trenutan tačan broj pasa lutalica na ulicama. Ranije je izjavljivao da se Leskovačkim ulicama šeta preko 50 pasa lutalica o kojima niko ne brine i isticao da je uglavnom reč o napuštenim vlasničkim psima ili životinjama koje se u Leskovac dopremaju pod okriljem noći iz nekih drugih gradova i opština.

“Mi smo uspeli drastično da smanjimoo broj pasa lutalica na ulicama. Radnici Službe zoo higijene imaju redovne akcije hvatanja napuštenih pasa utorkom i četvrkom, ali reaguju i po hitnim pozivima”, rekao je tada direktor Vladimir Sinadinović.

Leskovac ima dva azila za pse, jednan pravi u Željkovcu i drugi improvizovani u Turekovcu kojima gazduje gradski “Komunalac”.

Bonus video:

00:46

Počelo je uklanjanje automobila sa mesta nesreće

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.