PROMENJENA SUDIJA U POSTUPKU VELJINOG KLANA: Poznat datum početka suđenja!
Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: Ana Paunković/Stefan Stojanović/Nikola Anđić

najnovija vest

PROMENJENA SUDIJA U POSTUPKU VELJINOG KLANA: Poznat datum početka suđenja!

Ukoliko se dokaže krivica Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću preti doživotnio zatvor

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu promenio je sudiju u postupku protiv klana Veljka Belivuka i njegovih članova i slučaj dodelio veću sudije Vinke Berahe Nikićević, potrvrdio je advokat Dejan Lazarević za Telegrf.rs.

Kako se saznaje, ova odluka usledila je nakon što je sudija Zorana Trajković, koja je prvobitno izabrana da sudi Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i njegovom kalnu još u novembru otišla na bolovanje, zbog čega nije zakazala početak suđenja.

- U petak su svi advokati u postupku dobili informaciju da moraju da podnesu nove zahteve za posete jer je sudija zamenjen. Tako da ce Veljku Belivuku i klanu suditi Vinka Berhe Nikićević- rekao je advokat Dejan Lazarević.

Podsećanja radi, Belivuk i njegovih 29 saradnika uhapšeni su 4. februara prošle godine, a optužnica protiv njih postala je pravosnažna 9. novembra prošle godine. Prema optužnici Belivukov klan odgovaraće za za pet teških ubistava, otmica, silovanja, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja.

1 / 8 Foto: MUP

Ukoliko se dokaže krivica Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću preti doživotnio zatvor, a suđenje bi moglo da počne i za mesec dana.

Prema poslednjim informacijama, optužnici će se pripojiti i ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića za koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal prikupilo nove dokaze i pokrenulo istragu.

Bonus video:

01:17

Detalji krvavog pira u Zemunu: Nakon niza svađa usmrtio nožem kolegu (32)

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.