NAPADAČ NA TAKSISTU KOD KALENIĆ PIJACE PUŠTEN IZ PRITVORA: "Bio sam pijan,imao sam dva promila u vreme napada"
Tuča, Foto: Foto: Instragam/Moj Beograd

SASLUŠAN

NAPADAČ NA TAKSISTU KOD KALENIĆ PIJACE PUŠTEN IZ PRITVORA: "Bio sam pijan,imao sam dva promila u vreme napada"

Osumnjičenom M.R. je prethodne večeri određeno zadržavanje u prekršajnom postupku radi trežnjenja

Objavljeno:

Marko R. (22) iz Beograda koji je pretukao taksistu Milorada A. (61) saslušan je u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, on je priznao da je pretukao taksistu.

- Bio sam pijan, a razbesnelo me je što je odbio da me vozi. Žao miu je zbog svega - rekao je Marko na saslušanju nakon čega je pušten iz pritvora.

Dana 14.02.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Policijske stanice Vračar doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.R. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 Krivičnog zakonika.

1 / 5 Foto: Foto: Instragam/Moj Beograd

Osumnjičenom M.R. je prethodne večeri određeno zadržavanje u prekršajnom postupku radi trežnjenja, a prema navodima krivične prijave, isti je krivično delo koje mu se stavlja na teret učinio na taj način što je ušao u taksi vozilo na teritoriji Gradske opštine Vračar, a kada mu je taksista rekao da već ima naručenu vožnju i da mora da napusti vozilo, osumnjičeni je to odbio da učini, zbog čega je taksista ugasio vozilo i izašao iz njega, nakon čega je osumnjičeni izašao za njim i počeo da ga udara, što je uočeno od strane prolaznika koji su pokušavali da odbrane oštećenog, dok su drugi očevici telefonom snimili predmetni događaj.

Osumnjičeni M.R. je istog dana, 14.02.2022. godine, saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, navodeći da je isto učinio jer je taksista odbio da ga vozi, da mu je žao i da je bio u alkoholisanom stanju, sa oko dva promila alkohola u krvi.

Imajući u vidu da nisu postojali zakonski osnovi za predlaganje pritvora, doneto je rešenje o ukidanju zadržavanja prema osumnjičenom M.R.

U daljem toku postupka tužilaštvo će narediti vršenje neuropsihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, ispitati oštećenog i ostale svedoke, te preduzeti druge dokazne radnje potrebne za donošenje odluke.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.