NADRILEKARKI ODBIJENO UKIDANJE KUĆNOG PRITVORA: Olgica zatražila produženje sati van kuće!
Olgica Markanović, Foto: Zoran Jevtić

SUĐENJE

NADRILEKARKI ODBIJENO UKIDANJE KUĆNOG PRITVORA: Olgica zatražila produženje sati van kuće!

Borović je istakao da je ovo fingiran i veštačko produžen postupak

Objavljeno:

Glavni pretres na suđenju nadrilekarki Olgici Markanović je odložen i zakazan za 7. april jer je danas izostala drugooptužena Jasmina Tasić.

Advokat Borivoje Borović, branilac Olgice Markanović, zatražio je da se ukine kućni pritvor i da se zameni blažom merom zabranom napuštanja mesta prebivališta tj. Beograda. Borović je istakao da za 6 meseci nije počelo suđenje, a da se njegovoj branjenici uskraćuje pravo da na zdrav i normalan način vaspitava maloletno dete.

Olgica Markanović
foto: Zoran Jevtić

Sama Olica je izjavila da joj je dva sata malo da izvede dete u igraonicu ili negde u grad, te je zamolila za četiri sata van kuće. Sud je odbio zahtev da se Markanovićevoj ukine kućni pritvor, a advokatu Boroviću naložio da dostavi pismeni zahtev za produženje sati optuženoj nadrolekarki. Tužilac je danas izjavio da ima još nekoliko oštećenih žena koje su se naknadno javile da sasluša a da to nije mogao da učini jer su se nalazile u inostranstvu.

Borović je istakao da je ovo fingiran i veštačko produžen postupak.

Advokati Jasmine Tasić naveli su uz priloženu zdravstvenu dokumentaciju da ona nije dobro, ali se nadaju da će doći na sledeće suđenje.

Markanovićeva i Tasićeva optužene su kao saizvršioci u krivičnom delu teško delo protiv zdravlja ljudi. Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a Tasićku na godinu dana zatvora.

1 / 7 Foto: Zoran Jevtić

One se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta prošle godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru "Tayas" u Beogradu u ulici Driničkoj br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedozvoljene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koje su predstavljale rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen".

Markanovićeva je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

Tvrdila da su usluge bile kozmetičke prirode

U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijentima pružala je, kako je navela, uređajem "plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Tvrdila je i da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatan oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Bonus video:

00:06

Olgica Markanović stigla na suđenje

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.