NAJNOVIJI DETALJI HAPŠENJA DOKTORKE IZ NOVOG SADA!
Lekar, Foto: Profimedia

HAOS

NAJNOVIJI DETALJI HAPŠENJA DOKTORKE IZ NOVOG SADA!

Oni su poručili da će, kao odgovorna ustanova, koja je više od 700 dana uključena u borbu protiv korona virusa, uvek biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i građane i zaposlene

Objavljeno:

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku Doma zdravlja "Novi Sad" iz ambulante u Kaću D. P. U. (42) i S. A. (42), dok se M. B. (31) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, D. P. U. je iskoristivši svoja ovlašćenja za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale iako to nisu učinile, piše Blic.

Osumnjičeni S. A. i 37-godišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Iz Doma zdravlja policiji dojavili za malverzacije

Kako saznaje Blic policija i tužilaštvo delovali su po dojavi nadležnih iz Doma zdravlja "Novi Sad" koji su im ukazali na nepravilnosti u radu svoje zaposlene D. P. U.

Nadležni Doma zdravlja "Novi Sad" potvrdili su ovu informaciju objašnjavajući da su osluškujući i prateći sve ono na šta im ukazuju građani, a tiče se nepravilnosti u radu jedne od doktorki, pokrenuli internu kontrolu rada koja je u ovom slučaju ukazala na zloupotrebu, te su u skladu sa tim reagovali i nadležnim državnim organima predočili rezultate.

- Rad Doma zdravlja "Novi Sad", najveće ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, bio je, i ostao, primer ali i podstrek da se poverenje dato od građana zadrži. Dom zdravlja "Novi Sad" ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao i zarad njih ne želimo ni senka da na njih padne. Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati. Svaka vrsta zloupotrebe i bacanja ljage na sve one koji savesno rade svoj posao biće zaustavljena u korenu – ističu nadležni iz Doma zdravlja "Novi Sad".

Oni su poručili da će, kao odgovorna ustanova, koja je više od 700 dana uključena u borbu protiv korona virusa, uvek biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i građane i zaposlene.

- Zahvaljujemo se državnim organima na brzoj i profesionalnoj reakciji koja je za cilj imala brigu o građanima i zaštitu zdravstvenog sistema države – zaključuju nadležni Doma zdravlja "Novi Sad".

Podsetimo, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.