CRNOGORSKI TUŽIOCI SASLUŠALI BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Evo šta se dešavalo iza vrata suda, pominjali DOKAZE
Marko Miljković/Veljko Belivuk, Foto: Ana Paunković/Stefan Stojanović/Nikola Anđić

šok

CRNOGORSKI TUŽIOCI SASLUŠALI BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Evo šta se dešavalo iza vrata suda, pominjali DOKAZE

Na prvom saslušanju Belivuk, Miljković i Janković, rekli su da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno i tako su se i vratili u Srbiju

Objavljeno:

Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, danas su u prostorijama Tužilašta za organizovani kriminal saslušani u postupku koje je crnogorsko pravosuđe pokrenulo protiv njih zbog sumnje da su oteli a potom ubili Mila Radulovića, zvanog Kapetan 14. oktobra 2020. godine. Kako se saznaje, sva trojica su negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da u vreme ubistva nisu čak ni bili u Crnoj Gori.

– Oni su tokom saslušanja izjavili da mogu da dostave pasoše kao dokaz da nisu ulazili u susednu državu – kaže izvor.

Međutim, u vreme izvršenja ovog krivičnog dela za njih je na snazi bila zabrana ulaska u Crnu Goru, i tužilaštvo Crne Gore im na teret stavlja da su u zemlju ušli ilegalno.

Belivuk, Miljković i Janković su prvi put ispitani ovim povodom 1. decembra, kada su, kako je tada rečeno u njihovoj odbrani, negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova.

Na prvom saslušanju Belivuk, Miljković i Janković, rekli su da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno i tako su se i vratili u Srbiju.

Tada im nisu predočeni su svi dokazni materijali, pa nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova, što se očekuje da učine sutra.

Belivuk, Miljković i Janković optuženi su u Beogradu za pet brutalnih ubistava, preprodaju droge, otmice, držanje i nošenje oružja, i čekaju da im se zakaže početak suđenja.

Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još tri istrage, za teško ubistvo Nikole Mitića, za teško ubistvo Gorana Mihajlovića i zbog pranja para.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.