"ISTRČALI IZ KUĆE U PIDŽAMI": Vatrena stihija progutala deo kuće porodice iz Čačka, četvoro dece bilo unutra!
Vatrogasci, Foto: RTS / SCREENSHOT

JEZIV PRIZOR

"ISTRČALI IZ KUĆE U PIDŽAMI": Vatrena stihija progutala deo kuće porodice iz Čačka, četvoro dece bilo unutra!

Vatrogasci su 5 i po sati gasili požar koji je izbio na krovu kuće, a porodica sada moli za pomoć

Objavljeno:

Stravičan požar koji su vatrogasci gasili više od 5 sati izbio je u noći između subote i nedelje, oko pola 2 ujutru u porodičnoj kući Savića u Čačku.

Uzrok vatrene stihije koja je progutala dve sobe, hodnik i kupatilo u potkrovlju ove kuće još se utvrđuje, ali stanari sumnjaju da je uzrok neispravan dimnjak, jer je upravo tu požar počeo da tinja. U trenutku kada je sve oko njih počelo da gori, u kući se nalazilo 9 osoba, od kojih je četvoro dece. Najmlađe, dečak, ima 7 godina.

- Brat i ja smo bili budni, čuli smo neko pucketanje na krovu. Prvo smo pomislili da je neka životinja, mačka... pošto nije bilo ni dima, niti nekog neprijatnog mirisa. Onda je nešto puklo i brat je skočio i potom ugledao plamen - priča Davor Savić za Telegraf.

Kako kaže, požar je zahvatio potkrovlje neverovatnom brzinom.

- U roku od 5 minuta je plamen buknuo, samo smo stigli da probudimo decu i pobegnemo. Izašli su u pidžamama. Samo nas je Bog spasio... Uplašili su se, ali su se ipak vrlo brzo sabrali. Odmah smo, naravno, pozvali vatrogasce koji su zaista brzo reagovali i došli u roku od tri minuta, ali džaba... Vatra je već sve zahvatila. Požar su gasili 5 i po sati - ističe sagovornik.

Vatrena stihija progutala je celo potkrovlje, te gore Savići baš ništa nisu uspeli da sačuvaju. Problem je i to što je voda potuno oštetila i prostorije koje se nalaze u prizemlju kuće.

- Supruga je medicinska sestra, a ja mašinski tehničar, sami teško možemo da sakupimo novac za renoviranje kuće. Krov je potpuno izgoreo, a procena agencije sa kojom smo kontaktirali je da će renoviranje i sanacija iznositi oko 8.000 evra - priča Davor dodajući da u kući žive i njegov otac, ali i brat sa suprugom i njihovo dvoje dece.

U nesreći koju su doživeli, Savići su videli i pozitivnu stranu - svoje komšije koje su se osmah uključile da pomognu.

- Svaka im čast, odmah su došli da rasklanjaju sav onaj nered koji je nastao posle požara, nabavili su i stavili zaštitu od najlona kako nam ne bi dalje prokišnjavalo pošto je krov otišao ceo - navodi Davor Savić.

Kako ističe, ono što im je sada najpotrebnije jeste materijal kako bi što pre mogli da se vrate u svoj dom. Trenutno se, dodaje Davor, on i njegova porodica nalaze u kući kod njegovog dede.

Ukoliko želite da pomognete Savićima, to možete učiniti uplatom na žiro račun 325930070182591473, ili post netom na ime Davor Savić 069/5151-549

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.