OGLASILA SE DOKTORKA SVETLANA O SLUČAJU PERIŠ: Analizirala NJEGOVO PONAŠANJE, pa spomenula 1 SUMNJU
Matej Periš, Foto: MUP Srbije, MUP Hrvatske

detalji

OGLASILA SE DOKTORKA SVETLANA O SLUČAJU PERIŠ: Analizirala NJEGOVO PONAŠANJE, pa spomenula 1 SUMNJU

On je naveo da je grupa mladića krenula iz Hrvatske ka Srbiji 30. decembra i da su tokom puta, odnosno u Zagrebu kupili određenu količinu sintetičke droge

Objavljeno:

Ekipa sa kojom je nestali Splićanin Matej Periš došao u Beograd 30. decembra 2021. godine u Srbiju je došla „naoružana” drogom.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Ovo su nova saznanja i istrage o nestanku momka kome se svaki trag gubi u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a koje je otkrio novinar TV Pink Mladen Mijatović.

On je naveo da je grupa mladića krenula iz Hrvatske ka Srbiji 30. decembra i da su tokom puta, odnosno u Zagrebu kupili određenu količinu sintetičke droge.

U pitanju je „spid” i to su, kako se pretpostavlja, i pre odlaska u klub koristili u noći između 30. i 31. decembra. To je dokaz da im drogu niko nije sipao u piće, već su je sami nabavili. Кo se te noći drogirao, još uvek nije utvrđeno – istakao je Mijatović.

Teoriju o tome da je Matej bio na „spidu” dok je trčao ulicama Beograda pre nestanka, za Objektiv analizira neurolog dr. Svetlana Vučetić Arsić iz Specijalne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti.

– Jedini način da se dokaže da li je osoba konzumirala neki narkotik jeste putem krvi, urina… Činjenica je da ljudi na „spidu”, koji spada u grupu amfetamina, ispoljavaju neadekvatno ponašanje, koje je čudno za njihovu okolinu i koje za njih nije tipično – doktorka Vučetić Arsić.

Ona iskazuje sumnju da je momak sa snimka mogao da pretrči onoliko samo pod dejstvom alkohola.

– Čovek koji je ozbiljno pijan, kako se spekuliše, ne bi mogao onoliko da trči. Dejstvo alkohola moralo je da prestane ili da bude smanjeno jer on ima vrlo preciznu motornu aktivnost. To je mogao da uradi neko ko je bio na nečemu što ga je podiglo, ubrzalo i stimulisalo, a alkohol nije takav. Moguće je da je on uzeo amfetamin neposredno pred izlazak iz kluba, jer on deluju za nekoliko minuta. To bi, možda, moglo da objasni precizno trčanje, u majici, jer je verovatno podigao temperaturu na neki način, pa mu je bilo toplo – navodi doktorka za Objektiv.

(Espreso / TV Pink / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.