OVO JE UHAPŠENI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U KOVAČICI
Uhapšeni direktor Doma zdravlja u Kovačici, Foto: Printscreen/Youtube

SRAMNO

OVO JE UHAPŠENI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U KOVAČICI

Uhapšena je organizovana grupa ljudi, a navedeno je za šta se tačno terete

Objavljeno:

Predrag V. (59), direktor Doma zdravlja u Kovačici, kao i troje zaposlenih iz ove zdravstvene ustanove i pet kupaca, uhapšeno je zbog sumnje da su za 300 evra prodavali, odnosno kupovali, potvrde o vakcinaciji protiv korona-virusa, iako cepivo nisu primili!

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i pet zbog sumnje da su izvršile falsifikovanje isprave.

- Uhapšeni su P. V. (59), odgovorno lice Doma zdravlja „Kovačica", S. S. (33) zaposlen u DZ i D. S. (53) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, M. R. (45) zaposlena u DZ zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, D. M. (48), S. M. (26), A. M. (20), S. G. (64) i N. G. (64) zbog sumnje da su izvršili falsifikovanje isprave - saopštio je MUP.

- Sumnja se da je Predrag V., kome su pomogli S. S. i D. S.,građanima D. M., S. M., A. M., S. G., N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu - kaže izvor.

Zatim je , kako se sumnja, P. V. naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka „e-vakcine" kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Bonus video:

00:15

Snimak požara u manastiru Svete Trojice kod Ljubovije

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.