Zašto je ukinut pritvor ženama iz Obrenovca? Bebu su bacile u smeće, vozač saniteta zatekao dete u crnoj kesi
Majka Branka Prijović, Foto: Foto:Kurir/M.S./Facebook

STRAŠNO

Zašto je ukinut pritvor ženama iz Obrenovca? Bebu su bacile u smeće, vozač saniteta zatekao dete u crnoj kesi

Kako objašnjavaju, u obzir je uzeta činjenica da iz spisa predmeta proizilazi da okrivljene nisu ranije osuđivane, kao i da su u pritvoru provele više od godinu dana

Objavljeno:

Majci i ćerki, Branki i Milji Prijović, koje su osumnjičene da su u decembru 2020. godine u obrenovačkom naselju Rojkovac tek rođenu bebu bacile u kontejner, ukinut je pritvor. Kako kažu iz Apelacionog suda u Beogradu, one su puštene na slobodu 19. januara.

- Apelacioni sud je doneo rešenje kojim je preinačio prvostepeno rešenje i ukinuo pritvor prema okrviljenim Branki i Milji Prijović, te naložio da se odmah puste na slobodu, nalazeći da se osnovano izjavljenim žalbama branilaca okrivljenih ističe da je u konkretnom slučaju, a imajući u vidu protok vremena od krivičnog dela za koje su okrivljene osnovano sumnjive da su ga izvršile, na strani okrivljenih ne stoje osobite okolnosti koje kazuju da će u kratkom vremenskom periodu da ponove krivično delo ukoliko se nađu na slobodi. Posebno se ističe činjenica da je mera pritvora najteža procesna mera obezbeđenja prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka - kažu iz tog suda.

Kako objašnjavaju, u obzir je uzeta činjenica da iz spisa predmeta proizilazi da okrivljene nisu ranije osuđivane, kao i da su u pritvoru provele više od godinu dana.

- U konkretnom slučaju, postojeće okolnosti koje predstavljaju činjenični opis radnji izvršenja krivičnog dela koje se okrivljenima stavlja na teret, bez konkretnih i individualizovanoj okolnosti, koje stoje na strani svake od okrivljenih ponaosob, nisu takvog intenziteta i značaja da bi opravdale primenu najteže mere za obezbeđenje prisustva okrivljenih u postupku, te samim tim opasnost da će u kratkom vremenskom periodu, ukoliko se nađu na slobodi, okrivljene ponoviti krivično delo, i to svaka ponaosob, nije više izvezna i realna - dodaju iz Apelacionog suda.

Vest nakon otkrića bebe u kontejneru koja je pronađena živa, izazvala je tada veliko uznemirenje javnosti.

Bebu je u kontejneru u Ulici Kralja Milutina u obrenovačkom naselju Rojkovac 23. decembra pronašao vozač saniteta Hitne pomoći nedugo pošto je u GAK Višegradska prevezao pacijentkinju Milju Prijović zbog ginekoloških tegoba.

Nezvanično, Milja je krila trudnoću od roditelja i sestre. Ipak se porodila i na svet je donela devojčicu.

Nedugo posle porođaja u stanu, dok su joj roditelji spavali u susednoj sobi, došlo je do komplikacija, zbog kojih je pozvana Hitna pomoć iz Obrenovca. Dok su dežurna doktorka i sestra ukazivali pomoć Milji, vozač saniteta Dušan Mihajlović, koji ih je čekao ispred zgrade, čuo je nekakvo cviljenje iz obližnjeg kontejnera. U prvom trenutku pomislio je da je neko u smeće bacio psa ili mačku. A onda je u jednom od kontejnera, u crnoj kesi za smeće, pronašao bebu.

On je o svemu odmah obavestio kolege koje su alarmirale policiju, a Milja i njeno novorođenče su odmah zbrinuti u bolnici, gde im je ukazana lekarska pomoć. Milja je tada nadležnima rekla da se krišom porodila u stanu i da je njenu bebu u smeće bacila majka Branka.

Bonus video:

00:44

NESREĆA NA PUTU MILOŠ VELIKI KOD TAKOVA: Sudarili se auto i grtalica, olupao branik i haubu o raonik

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.