NASTAVLJA SE POTRAGA ZA KATARINOM IZ PREDEJANA: Borila se da spase drugaricu, odnela je Morava! (FOTO)
Morava, Foto: Printscreen/facebook

STRAŠNO!

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA KATARINOM IZ PREDEJANA: Borila se da spase drugaricu, odnela je Morava! (FOTO)

Ni trećeg dana potrage nije pronađen nijedan trag ka nestaloj devojci nakon udesa koji se dogodio u subotu

Objavljeno:

Pretražili smo nekih od sedam i po do osam kilometara toka reke, ali Kaću nismo našli, kaže nastavnik Nenad Vučković.

Meštani Predejana pretpostavljaju da se Katarina Petković (21), za kojom se traga po Južnoj Moravi, udavila u nameri da spase najbolju drugaricu od ranog detinjstva Anđelu Milovanović (20), kojoj su, prema obdukcionom nalazu, u udesu polomljene obe ruke i kuk.

Ni trećeg dana potrage nije pronađen nijedan trag ka nestaloj devojci posle udesa koji se dogodio u subotu u mestu Džep, kada je s tri drugarice automobilom sletela u reku s mosta na regionalnom putu Vladičin Han – Predejane, pri povratku iz noćnog provoda. Potraga se nastavlja, a pored ronilaca, lovaca i svih odraslih meštana Predejana, Katarinu traže i njeni školski drugovi, piše Republika.

1 / 3 Foto: Printscreen/facebook

– Pretražili smo danas nekih od sedam i po do osam kilometara toka Morave, a fascinantno je koliko dece, Kaćinih drugara traga za njom, što se vidi po utabanim stazama oko reke, gde sada neometano može da se prođe. Katarina je bila odličan plivač i vrlo odgovorno dete i ona je, pretpostavljam, dala sve od sebe da izvuče Anđelu Milovanović iz reke jer ju je nosila voda pošto zbog povreda nije mogla da pliva. Mislim da se Kaća smrzla u vodi, koja je odnela, dok se Anđela nasukala na granu u plićaku, i meštani su je pronašli, videvši njenu ruku da viri iz vode – rekao je za Srpski telegraf Nenad Vučković, koji je bio nastavnik, kako stradalim tako i dvema preživelim devojkama Kristini Mitrović i Anđeli Stoilović

Vučković tvrdi da Predejančani neće odustati od potrage za Kaćom, a navodi da su tokom jučerašnje potrage pronašli jaknu stradale Anđele i njena lična dokumenta.

– Pronašli smo i Kristininu ličnu kartu i tragove krvi, a pretpostavljamo da su sve devojke preživele nesreću, ali da je voda, nažalost, iako ne velika, ali hladna, odnela živote ove dve predivne devojke – kaže Vučković.

Uz apel na decu da razmišljaju kada i s kim sedaju u kola, misleći na sve eventualne posledice, nastavnik skreće pažnju, kao i mnoštvo njegovih varošana, na nedovoljno obezbeđeni i opasni most s kog su dve devojke sletele u jezivu smrt sa tek navršenih 20 godina.

– Devojke su sletele u reku baš na mestu gde je bila oštećena ograda kad je jedna žena pre desetak dana udarila automobilom i visila iznad reke polovinom auta. Inače, iz tunela se izlazi na most koji je zakrivljen nadesno, a Anđela Stoilović, koja je vozila, nastavila je pravo i ušla u suprotni smer, pa kroz slomljenu ogradu sletela u reku – objašnjava sagovornik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.