KAKO JE MOGUĆE DA SE SIGNAL NA OSTRVU POJAVI 2 SATA NAKON NESTANKA? Nenadu Perišu nešto nije JASNO
Nenad Periš, Foto: TV Pink Printscreen, Facebook.com

muči ga 1 pitanje

KAKO JE MOGUĆE DA SE SIGNAL NA OSTRVU POJAVI 2 SATA NAKON NESTANKA? Nenadu Perišu nešto nije JASNO

Buni ga signal mobilnog telefona Mateja Periša

Objavljeno:

MUP Srbije juče se oglasio o potrazi za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, koji je pre gotovo mesec dana nestao u Beogradu. Objavili su kako su poslednja dva dana intenzivno pretraživali veliko ostrvo na ušću Save u Dunav.

"Pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za sigurnost na rekama i Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd u poslednjih 48 sati obavili su terensku pretragu Velikog ratnog otoka paralelno s hotelom Jugoslavija do Galijske bare.

1 / 5 Foto: MUP

Srpska policija maksimalno je angažovana, poduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ne odustaje od potrage za Matejem Perišem.

U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju", stoji u saopštenju srpskog MUP-a.

Jučerašnje obraćanje srpske policije malo je aktualiziralo vesti o potrazi za Matejem, koja traje skoro mesec dana.

Posebno je zanimljiva priča o Velikom ratnom ostrvu. Reč je o ostrvu kod ušća Save u Dunav, a koje je već pretraživano ranije. Policija očigledno ima razloga da ga opet pretražuje, piše Index.hr.

Nenad Periš
foto: Printscreen/RTS

Otac je komentarisao signal telefona

Nenad Periš, otac Mateja Periša, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazao je kako mu nije jasno da se signal mobitela javio satima nakon nestanka.

"Mobilni, odnosno signal mobilnog telefona uočava se na dva mesta, ispred Savanove i onda nakon neka dva i po sata", kaže Nenad Periš.

"Kako je moguće da se signal mobitela pojavljuje pokraj Ratnog ostrva oko 4:15, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejeve snimke pokraj Savanove u 1:55? Kako je moguće da mobitel reagira ako se nalazi u reci?"

"Ako je Matej potonuo u reku, a mobilni mu je bio u džepu, onda je nakon 2:20 mobilni neupotrebljiv, mokar, na dnu reke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač telefona kaže da mobilni može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mobilni telefon mokar, ne bi zasigurno mogao da daje signal nakon gotovo dva i po sata", rekao je.

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.