BRAT SEKE SABLIĆ BIĆE PREBAČEN U SRPSKI ZATVOR? Kubankama plaćao za odnose, služi 10 godina zbog TRGOVINE LJUDIMA
Siniša Sablić, Foto: Printscreen Instagram

suđenje

BRAT SEKE SABLIĆ BIĆE PREBAČEN U SRPSKI ZATVOR? Kubankama plaćao za odnose, služi 10 godina zbog TRGOVINE LJUDIMA

On je, navodno, priznao da je devojke preporučivao drugima, ali je tvrdio da od toga nije imao nikakvu materijalnu korist

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu će najverovatnije sledeće nedelje obelodaniti kakvu je odluku doneo po zahtevu Kube i Siniše Sablića (82) da bude prebačen u Srbiju na izdržavanje desetogodišnje kazne, na koju je u toj državi osuđen zbog trgovine ljudima i nedozvoljene trgovine garderobom.

Sud je održao javnu sednicu, a odluku koju je doneo u pisanoj formi najpre će proslediti strankama u postupku.

Zamolnica da se Sablić, koji je naš državljanin i brat glumice Jelisavete Seke Sablić, prebaci u Srbiju najpre je stigla u Ministarstvo pravde. Ono je dalo mišljenje da su ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske presude i premeštaj osuđenika i predmet prosledilo Višem sudu na konačnu odluku.

1 / 4 Foto: Printscreen Instagram

Kako je rečeno, ako sud prizna tu presudu iz Havane, ne može da uveća kaznu Sabliću, već samo da je prihvati ili eventualno umanji, u skladu sa našim zakonodavstvom.

Sablić je osuđen jer je dvema Kubankama plaćao za seksualne usluge, koje je sa njima imao i podvodio ih prijateljima i poslovnim partnerima. Na sudu je priznao da im je davao novac i garderobu, koju je donosio iz Srbije i preprodavao je u Havani. Takođe je i zbog nedozvoljene trgovine osuđen na godinu dana zatvora.

On je, navodno, priznao da je devojke preporučivao drugima, ali je tvrdio da od toga nije imao nikakvu materijalnu korist. Na sudu su svedočile i Kubanke koje su kazale da su same pristajale na seksualne odnose i da su to naplaćivale.

Bonus video:

00:34

Nastavljena potraga za Matejem Perišem

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.