UPRAVO JE STIGLO SAOPŠTENJE MUP-A! Ovo je teren koji je pretražen u poslednjih 48 SATI u potrazi za Matejom VIDEO
Nestali Matej Periš, Foto: MUP Srbije, MUP Hrvatske

POTRAGA ZA SPLIĆANINOM

UPRAVO JE STIGLO SAOPŠTENJE MUP-A! Ovo je teren koji je pretražen u poslednjih 48 SATI u potrazi za Matejom VIDEO

Srpska policija maksimalno je angažovana, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ne odustaje od potrage za Metejom Perišem

Objavljeno: 16:50h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivnu potragu za hrvatskim državljaninom Matejom Perišem čiji je nestanak prijavljen 31. decembra.

Pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za bezbednost na rekama i Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd u poslednjih 48 sati obavili su terensku pretragu Velikog ratnog ostrva paralelno sa hotelom „Jugoslavija“ do „Galijske bare“.

Srpska policija maksimalno je angažovana, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ne odustaje od potrage za Metejom Perišem.

U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju.

1 / 6 Foto: MUP

Podsetimo, Matej je nestao noć uoči Nove godine, a njegovi prijatelji su nestanak prijavili 31. decembra u 18 časova. Mladić je, kako je rekonstruisano, bio u klubu Gotik u Beton hali, odakle je izašao oko 01.43 sata, pa trčeći otišao do Sava promenade. Nadzorna kamera restorana snimila ga je kako prilazi ledenoj Savi.

Video nadzor je snimio i kako neki “objekat” pliva u reci, a ispostavilo se da je tu poslednji put uhvaćen signal njegovog mobilnog u 02.05 sati.

POTRAGA UŠLA U 27. DAN

Potraga za nestalim ušla je u 27. dan., a isplivale su nove informacije o momcima s kojima je Matej došao da se provodi u Beogradu.

Da ova ekipa ima nekoliko tajni o kojima ćuti, iz dana u dan postaje sve jasnije, a jedna od njih je i da je u kombiju kojim su putovali od Zagreba do Beograda bio i pojedinac koji je učestvovao u napadu na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu 2019. godine.

– Taj momak nije huligan u klasičnom smislu te reči. Jeste učestvovao u nekim incidentima kao što je bio taj napad na vaterpoliste, bilo je i nekih priča da je bio blizak sa momcima koji su gurali automobile sa srpskih tablicama u more, ali daleko od toga da je kriminalac – objašnjava izvor Objektiva iz Splita, dodajući da je celo Matejevo društvo bilo sklono nekim mangupskim egzibicijama.

A šta bi to moglo da bude? Rešenje bi mogao da ima bivši policajac, a sada privatni detektiv Braca Zdravković. Kako je potvrdio za list, s njim je kontaktirao jedan mladić iz Splita sa saznanjima koja bi mogla da bace potpuno novo svetlo na ponašanje Mateja tokom noći u kojoj je nestao.

– On mi je rekao da ti momci jesu dobri, ali i živahni. Između ostalog, rekao mi je da je to društvo i u Splitu imalo međusobne opklade, da su zadavali jedni drugima neke „izazove”. Na primer, da neko preskoči neku udaljenost, da se spusti sa nekog mosta… – navodi detektiv.

1 / 5 Foto: Printscreen/Mup srbije

On objašnjava da bi Matejevo ponašanje moglo da se podudara sa nekom vrstom „ponoćnog” izazova.

– Nazovimo to ponoćnim triatlonom – trčanje nekoliko kilometara, plivanje, pa onda izađeš na određeno mesto i napraviš stotinak sklekova. Možda je ovde u pitanju bila takva neka opklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva otrčao kilometar i po, skočio u Savu i plivao prema „Gotiku”, a sve zbog opklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego dečka iz Splita koji mi je to poslao – istakao je detektiv.

NENAD PERIŠ O TVRDNJAMA DETEKTIVA

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, komentarisao je izjavu privatnog detektiva Brace Zdravkovića da je mladić u Savu skočio zbog nekog izazova ili opklade.

Da podsetimo, detektiv Braca Zdravković na svom kanalu Čudne priče na Jutjubu naveo je da ga je nedavno kontaktirao dečko koji zna Mateja i prijatelje s kojima se Matej druži.

- On kaže da ti momci jesu dobri, ali i živahni, s obzirom na to da idu u provod u stranu zemlju. Između ostalog, rekao mi je da je to društvo i u Splitu imalo međusobne opklade da neko može učiniti nešto zbog nečega, u današnje vreme to se zove 'izazov'. Ovaj može preskočiti toliko, ovaj može skočiti s tog i tog mosta - rekako je Zdravković i nastavio:

- Onda recimo neki ponoćni triatlon, u smislu trčanja par kilometara, plivanje pa onda izađe na određeno mesto i napravi stotinjak sklekova. Možda je ovde u pitanju bila triatlon opklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva otrčao kilometar i po, skočio u Savu i plivao prema Gotiku, a sve zbog opklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego dečka iz Splita koji mi je to poslao.

Nenad Periš naveo je da ne komentariše pojedinačna mišljenja i opservacije.

- Za mene relevatne informacije su samo one službene objavljene od strane MUP Srbije. Policija obavlja i dalje sve istražne radnje. Novih značajnijih informacija, nažalost, nema - rekao je Periš.

Inače, u potragu za nestalim Splićaninom,uključio se svaki segment srpske policije, a kasnije su im se pridružile i kolege iz Hrvatske i svaki pedalj Beograda, Save i Dunava je pregledan, ali do dana današnjeg niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kako je Matej nakon izlaska sa prijateljima nestao i gde se on sada nalazi.

Više od dve nedelje javnost sumnja u iskaze prijatelja, ali i Splićanke Maje koja je izašla sa tvrdnjama da je te kobne noći Matej nju kontaktirao, ali da se ona nije javljala.

Sa druge strane otac nestalog Mateja, Nenad Periš izjavio da su prijatelji sa kojima je on te večeri bio u klubu pouzdani i da njegovog sina znaju od detinjstva.

"Matej je došao u Beograd sa prijateljima koje zna još iz đačkih dana. Uveren sam da su u policiji rekli sve što znaju. Da bi sigurno sve uradili da mogu da pomognu da moj sin bude nađen. Tog mišljenja sam i za Maju. Oni su prijatelji niz godina. Ona je ćerka moje prijateljice. Video sam je nakon saslušanja u policiji i primetio koliko joj je sve ovo teško pada" – tvrdi Periš i dodaje da ne želi da se bavi spekulacijama već da sazna gde mu je sin.

Bonus video:

00:23

Ogromna materijalna šteta usled požara kod Ljubovije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.