PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV OSUMNJIČENOG! Vukašin (17) poginuo u nesreći, a dvojica mladića zadobila teške povrede
Sud, Foto: Profimedia

užas

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV OSUMNJIČENOG! Vukašin (17) poginuo u nesreći, a dvojica mladića zadobila teške povrede

Prema rečima gostiju iz kafane u Kisaču, u kojoj su sedeli pre tragedije, Strahinja S. je celo veče pio i nakon toga seo sa volan

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Strahinje S. (20) iz Rumenke, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Vukašin Stošić (17), a dvojica maloletnika P. D. (15) i N. M. (16) iz istog mesta, zadobili teške, odnosno lakše povrede.

Strahinja se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Teška saobraćajna nesreća dogodila se u noći između 21. i 22. avgusta prošle godine, kada je automobil u kojem su se nalazila četiri mladića, sleteo u kanal Dunav- Tisa-Dunav kod Rumenke.

Vozeći automobil iz pravca Kisača, Strahinja je na ulazu u Rumenku, izgubio kontrolu nad vozilom marke "folksvagen", skrenuo s puta i udario u saobraćajni znak, posle čega su kola sletela u kanal.

Trojica mladića su isplivala, a Vukašinovo telo su ronioci Žandarmerije dva dana kasnije pronašli u vodi, nedaleko od mesta gde je automobil sleteo. Iako dobar plivač, tinejdžer nije uspeo da se, zbog povreda koje je zadobio, spase. Strahinji je ponovo produžen pritvor do 3. februara.

Pio cele noći pa seo za volan

Strahinja.S. koji je vozio, navodno se trkao sa drugim autom, ali ta informacija nije potvrđena. Na ulazu u Rumenku, kod mosta preko kanala izgubio je kontrolu i uleteo u kanal.

Prema rečima gostiju iz kafane u Kisaču, u kojoj su sedeli pre tragedije, Strahinja S. je celo veče pio i nakon toga seo sa volan.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.