SRPSKI KRALJ KOCKARNICA UHAPŠEN U ZAGREBU! Milorad Majkić pokušao da iznudi oko 2 i po miliona evra
Milorad Majkić, Foto: Nebojša Mandić

U PRITVORU

SRPSKI KRALJ KOCKARNICA UHAPŠEN U ZAGREBU! Milorad Majkić pokušao da iznudi oko 2 i po miliona evra

O Miloradu Majkiću mediji su poslednji put izveštavali u julu 2016., kada je njegovu porodicu zadesila nezapamćena tragedija

Objavljeno:

Milorad Majkić (72), poznat i pod nadimkom "kralj kockarnica", vlasnik kockarnica i hotela, uhapšen je u Zagrebu i nalazi se u pritvoru nakon što ga je prijatelj prijavio da je pokušao da mu iznudi dva i po miliona evra.

Kako prenosi Jutarnji list, Majkić je uhapšen 8. decembra prošle godine u hotelu "Laguna" u Zagrebu. Lisice na ruke stavljene su i Zagrepčaninu Petru Jankoviću (52), kod koga je, kako pišu, pronađen i opduzet nelegalni pištolj.

- Majkića, inače počasnog konzula Demokratske Republike Kongo u BiH, za iznudu je 6. decembra prijavio Tihomir Cvijanović (56), vanbračni suprug Ružice Biljkić, bivše HDZ-ove načelnice Bilja, sa kojim je trebalo da ostvari poslovno partnerstvo - piše Jutarnji.

Upoznali se preko prijatelja

- Cvijanović je Uredu za suzbijanje kriminala i korupcije (USKOK) prijavio da Majkić pokušava da od njega iznudi 2,5 miliona evra, te da mu je navodno već šest meseci pretio. Zašto je šest meseci "trpeo" pretnje i strahovao za svoj život, i tek početkom decembra odlučio da policiji prijavi poznanika za sada nije utvrđeno - preneo je ovaj portal.

Kako pišu hrvatski mediji,pozivajući se na izvore, Milorad Majkić u Zagreb je doputovao početkom decembra, a sa Cvijanovićem se upoznao preko zajedničkih prijatelja.

- Navodno, njih dvojica je trebalo da sklope poslovno partnerstvo. Cvijanović je trebalo da bude investitor u njegovim poslovima u Beogradu, na osnovu čega bi dobio polovinu vlasništva nad Miloradovim hotelom "Union" koji je u likvidaciji - priča izvor:

- Zadatak Cvijanovića navodno bio je da obezbedi zajam preko svojih poslovnih veza. Cvijanović je i ispričao da je trebalo da obezbedi novac za rekonstrukciju hotela, i to posredstvom nekih "ruskih veza". Majkić mu je tada navodno rekao da mu Janković može pomoći da naplati novac od Rusa - navodi. Međutim, Cvijanović je u prijavi tvrdio da ga je Majkić u poslednjih šest meseci upozoravao da ukoliko ne odradi posao na koji se obavezao, imaće probleme.

Išao kod notara

- Ispričao je da mu je ponavljao da će imati probleme, zbog čega je živeo u strahu. Priznao je da je lagao iz straha, obećavao mu da će tražiti sredstva od ruskih partnera, ali to nije bilo tačno. Navodno mu je krajem prošlog novembra Majkić rekao da će dogovoriti sastanak s čovekom koji od njega može naplatiti njegove obaveze prema Majkiću. Cvijanović je, navodno, 4. decembra otišao kod notara i overio izjavu da će osigurati 100.000 evra za tog Majkićevog čoveka, da bi dva dana kasnije nesuđenog poslovnog partnera prijavio policiji zbog pokušaja iznude 2,5 miliona evra, ali je napomenuo da mu Majkić nikada nije direktno pretio da će ga ubiti. Takođe je naveo da Majkiću nikakad nije dao ni lipe, ili centa, a da je ovaj u međuvremenu njemu dao novac u ukupnoj vrednosti od oko 2.000 evra - zaključio je izvor.

Nastradao mu sin

O Miloradu Majkiću mediji su poslednji put izveštavali u julu 2016., kada je njegovu porodicu zadesila nezapamćena tragedija. Naime, njegov sin Aranđel (21), pronađen je mrtav u Radanskoj ulici kod broja 17., u neposrednoj blizini porodične kuće. Istražitelji su njegovu smrt proglasili samoubistvom, a navodno je pao dok je nameštao antenu na krovu. Porodica je sve vreme tvrdila da je Aranđel ubijen .

Prijavio Kristijana Golubović priznao da ga je tukao

Kako su mediji izveštavali, Milorad Majkić 1994. godine prijavio je Kristijana Golubovića da je pokušao da mu iznudi 10.000 evra i da ga je navodno ošamario. Golubović je pre nekoliko godina na sudu govorio o tome. - Tačno je da sam udario Milorada Majkića jer me je uvredio, ali nisam ga udario dvaput, nego jednom levim šamarom. U džepu sam imao 350.000 maraka i zašto bih iznuđivao, javno usred bela dana - rekao je tada Kristijan Golubović na suđenju.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

(Espreso/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.