MANDIN SIN O "OPUŠTENOSTI" ARKANOVE EKIPE PRED SMRT: Imali su dobar razlog! (FOTO)
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Prinstcreen/Youtube

ISPRIČAO NOVE DETALJE

MANDIN SIN O "OPUŠTENOSTI" ARKANOVE EKIPE PRED SMRT: Imali su dobar razlog! (FOTO)

Aca Mandić veruje da je bez "jakih leđa" bilo nemoguće izvršiti likvidaciju

Objavljeno:

Protekle su 22 godine otkako je 15. januara 2000. u beogradskom hotelu "Interkontinental" ubijen Željko Ražnatović Arkan (48), vođa Srpske dobrovoljačke garde. Tada su ubijeni i Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garićem Garom (47). Ovim povodom se oglasio Madnin sin Aleksandar Mandić (40) i otkrio zašto su kobnog dana Arkan i društvo "opušteno sedeli u "Interkontinentalu".

Za ubistvo Arkana, Mandića i Garića proglašeni su krivim Dobrosav Gavrić (45), bivši policajac iz Trbušnice kod Loznice, dok su kao saučesnici osuđeni Milan Miki Đuričić (47) i njegov rođak Dragan Gagi Nikolić (55). Gavrić se nalazi u zatvoru u Kejptaunu u Južnoafričkoj Republici, gde je uhapšen 2011. godine. On se godinama bori za dobijanje azila u toj zemlji, tvrdeći da bi povratak u Srbiju za njega značio smrt, jer bi ga, kako navodi, ubili "Arkanovi osvetnici". Nikolić se nalazi na izdržavanju kazne u požarevačkom zatvoru "Zabela", dok je Đuričić ubijen u "sačekuši" 25. aprila 2018. u Johanezburgu. On i Gavrić su pobegli posle izricanja presude u Okružnom sudu u Beogradu.

Aleksandar Aca Mandić, sin pokojnog Milenka Mandića Mande, uveren je da bez "jakih leđa" nije bilo moguće izvršiti likvidaciju.

Milenko Mandić Manda, Željko Ražnatović Arkan, Devedesete
foto: Printscreen/facebook/Puls Asfalta

- Prošle su 22 godine, ali meni kao da su prošla 22 sata. Tuga ne jenjava. Oduzeli su nam ono najdragocenije iz naših života. Bol je sve jači i jači, steže u srcu. Sud je utvrdio da je ubica Dobrosav Gavrić, a on i njegovi saučesnici su posle tri i po godine pušteni da se brane sa slobode, kao da su zgazili kravu na Žabljaku, a ne ubili troje ljudi. Kada je u pitanju likvidacija čoveka koji je bio jak kao Arkan, onda je jasno da je sprega bila sa više strana i da bez države nije moglo sve to da se uradi - rekao je Aleksandar Mandić, pišu mediji.

Mandić smatra da ima još ljudi koji nisu obuhvaćeni optužnicom za ubistvo Arkana, njegovog oca i Garića, pa istakao: "Ima onaj ko će to da niveliše". On je dodao i da su tog dana u "Interkontinentalu" sedeli Arkan, njegov otac i Garić i da su opušteno ćaskali, pošto je u hotelu boravila kineska delegacija.

Aleksandar, koga su dok mu je otac bio živ, nazivali "najbogatijim klincem devedesetih", u više navrata je iznosio detalje iz života oca, između ostalog i u ekskluzivnoj ispovesti:

Aleksandar Mandić
foto: Instagram printscreen

- Ja to što sam nasledio, potrošio sam sam ili sa nekim, nije ni bitno, svoju ostavštinu, nije krivično delo, sam sam sebi naudio, ni za čim ne žalim, pravi prijatelji mog oca su nestali u međuvremenu, posle 2000. godine. Tu je bio Slavko Mijović, Milan Đorđević Bombona, pre toga su mnogi prijatelji otišli, stradali neki koji bi sad možda mogli nešto da pomognu, imali volju, nikom ništa ne tražim. Oni su ili u zatvoru ili nisu materijalno sposobni. Otac mi je govorio da je ulica zlo, da ne idem na ulicu i da mi neće ništa dobro doneti... Sve je bio u pravu. Ja sam sve kontra uradio, i tako je kako je, ali ja sam zadovoljan, ja nemam za čim da žalim, ni za parama, samo za ocem - objasnio je Mandić pre par godina piše Mondo.

- On je govorio najbolje kad ti možeš da daješ, da ne tražiš ništa, ja sam prošao i to 'dabogda imao pa nemao', tu kletvu. I najgore je kad ti moraš nekome da se obraćaš pored računa od 30,40 hiljada u buticima za stvari markirane i po 2,3 hiljade za izlaske u grad, čašćavanje konobara po 200, 300 nečega, da ja sad dođem nekom da tražim, ali to je život - istakao je tada Aleksandar Mandić.

Željko Ražnatović Arkan, aleksandar mandić
foto: Instagram/Printscreen

On je objasnio kako je, po njegovom mišljenju, vest o smrti Arkana "zaustavila svet na trenutak", a onda istakao zašto ga smatra toliko "velikim" i najboljim.

- Komandant kad je ubijen, sve vesti ovog sveta su se uključile i prekinule programe da objave tu vest, čovek je pričao 6 jezika, imao 9 dece, čovek bio u tom svom poslu broj 1, kad je držao pekaru imao je najbolju, kad je držao fubalski klub, bio je najbolji, kad se bavio biznisom bio je najbolji, kad je prodavao sladoled u poslastičarnici Ari imao je najbolji sladoled, šta da kažeš više o tom čoveku, taj čovek je besmrtan - rekao je Aleksandar.

(Espreso/ 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.