"NISAM IMAO NAMERU DA GA UBIJEM": Miljan do detalja ispričao kako je presudio Savi iz Donjeg Dušnika
Hapšenje, Foto: Profimedia, Dado Djilas

ubistvo

"NISAM IMAO NAMERU DA GA UBIJEM": Miljan do detalja ispričao kako je presudio Savi iz Donjeg Dušnika

Ovo je pred Višim sudom u Nišu u petak izjavio Miljan Jovanović (23) koji se tereti da je ubio Savu Krstića (93) krajem novembra prošle godine i to iz bezobzirne osvete, jer ga je prijavio zbog krađe alata

Objavljeno:

Pred Višim sudom u Nišu u petak je dao izjavio Miljan Jovanović (24), koji se tereti da je ubio Savu Krstića (93) iz Donjeg Dušnika.

"Savu sam poznavao od malena. Odlazio sam kod njega stalno i pomagao mu. Nedavno sam ukrao neki alat od njega i on je to prijavio policiji, pa me je zbog toga čekala robija.

"Tog 28.novembra 2020. godine bio sam u kafani i popio 7 krigli piva. Kafana se zbog epidemije zatvorila u 17h pa sam otišao do prodavnice i kupio još 3 limenke piva. Kada sam popio, otišao sam do Save. On je sedeo sa komšijom, pili su rakiju i ja sam seo s njima. Počeli su da me provocijaju, vređaju, da sam lopov, probisvet. Onda je komšija otišao kući, a ja sam pitao Savu da li bi hteo da mi šalje cigarete u zatvoru pošto zbog njega idem tamo. Opsovao mi je majku i babu i tada sam počeo da ga tučem. Nisam želeo da ga ubijem."

Ovo je pred Višim sudom u Nišu u petak izjavio Miljan Jovanović (23) koji se tereti da je ubio Savu Krstića (93) krajem novembra prošle godine i to iz bezobzirne osvete, jer ga je prijavio zbog krađe alata.

Kako se navodi u optužnici, povod stravičnog zločina bio je poziv za izdržavanje zatvorske kazne koji je stigao Miljan,u jer je marta 2017. godine pokrao komšiju, a on ga je prijavio policiji.

Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje, jer je starac imao pristojnu penziju i ušteđevinu.

Miljan Jovanović iz sela Donji Dušnik kod Gadžinog Hana odbio je ranije potpisivanje sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom kojim bi mu, zbog teškog ubistva, bila izrečena kazna zatvora od osamnaest godina, pa se danas našao pred sudom.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.