OBRAĆANJE PRVOG ČOVEKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE HRVATSKE! Komentarisao je JAVNO RAD KOLEGA IZ SRBIJE
Matej Periš/Antonio Gerovac, Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović, Printscreen: Dnevnik.hr

POTRAGA U TOKU

OBRAĆANJE PRVOG ČOVEKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE HRVATSKE! Komentarisao je JAVNO RAD KOLEGA IZ SRBIJE

Matej Periš nestao je pre 13 dana u Beogradu

Objavljeno: 13:58h

Prvi čovek kriminalističke policije Hrvatske, Antonio Gerovac, koji je na čelu delegacije hrvatske policije, boravio u Beogradu u vezi sa potragom za nestalim Matejem Perišem (27) upravo daje izjavu za hrvatske medije.

Naime, pripadnici policije grada Beograda, koji danima tragaju za nestalim Matejem Perišem, upoznali su hrvatsku policiju sa celim slučajem i dokazima koje su do sada pronašli. Kao što je poznato, u ponedeljak je hrvatsku delegaciju primio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, a u utorak je održan niz sastanaka i operativnih dogovora, a na jednom od njih bio je i otac nestalog Mateja, Nenad Periš, piše Večernji list.

policija
foto: Printscreen/FB/Večernji list

- Protekla dva dana smo proveli u Beogradu sa kolegama iz srpske policije. Podelili smo saznanja i fokusirali se na ono što su oni preduzeli. Srpska policija preduzela je apsolutno sve ono što se preduzima u sličnim slučajevima. Intenzitet traganja se nastavlja kao i prvog dana. Istraga je u toku u detalje ne mogu da pričam, neke verzije koje su postojale na početku ne mogu da pričam, ističe Gerovac.

- Otac Mateja je bio sa nama na sastancima sa srpskom policijom. Pojedine delove treba još proveriti sa naše strane, navodi Gerovac.

Srpska policija napravila je odličan posao kada je u pitanju praćenje kretanja Mateja nakon izlaska iz kluba. Pregledali su sate i sate materijala. Sa onim što je do sada prikupljeno ništa ne ukazuje da je njegov nestanak posledica nasilne radnje, kaže Gerovac.

- Postoje određene radnje koje upućuju na to da je Matej ušao u vodu, ali ništa ne možemo tvrditi.

- Sledećeg dana u jutarnjim satima nakon nestanka došlo je do kontakta policije i Matejevih prijatelja.

- Što se tiče konzumacije opijata ne mogu iznositi detalje, ostavimo taj deo za istragu.

policija
foto: Printscreen/FB/Večernji list

- Hrvatska policija će preduzeti odrešene radnje u odnosu na prijatelje, da se pojasne stvari koje nam mogu pomoći. Obaviće se razgovori dokle god smatramo da je to potrebno.

- Srbija ima sve sisteme koji se tiču lociranja telefona. Deo telefona ćemo obrađivati i rezultate dostaviti srpskoj policiji.

- Matej i njegovo društvo nisu bili u sukobu. Što se tiče incidentih situacija pred klubom nije ih bilo, kako smo do sada saznali u istrazi.

- Spekulisati zašto je on trčao za sada je ostalo nepoznanica.

- Snimak iz Save je autentičan. Ko pliva, da li pliva, videćemo. Svaki snimak podložan je obradi, ali je snimak od one noći kada je Matej nestao.

- Srpske kolege su kontaktirale i proizvođača Matejevog telefona kako bi što više preduzeli u rešavanju ovog slučaja, navodi Gerovac na konferenciji za novinare.

1 / 6 Foto: Stefan Stojanovic

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.