KRIMINOLOG OTKRIO KO BI MOGAO DA REŠI MISTERIJU OKO MATEJEVOG NESTANKA: Uveren je u još 1 STVAR
Foto: Stefan Stojanovic

INFORMACIJE

KRIMINOLOG OTKRIO KO BI MOGAO DA REŠI MISTERIJU OKO MATEJEVOG NESTANKA: Uveren je u još 1 STVAR

Stevanović je uveren da se telefon mladog Splićanina nalazi u vodi i da je iz tog razloga bez signala

Objavljeno:

Drugovi nestalog Mateja Periša (27) mogli bi dati odgovor na mnogobrojna pitanja i time odgonetnuti zbog čega je mladi Splićanin napustio beogradski klub "Gotik" i otrčao u nepoznatom pravcu u noći između 30. i 31. decembra, kaže za Telegraf.rs kriminolog Aleksandar Stevanović iz Instituta za kriminološka istraživanja.

- Prošlo je 11 dana od kada je nestao mladić iz Hrvatske. Njegovi drugovi bili su ti koji su ga poslednjeg videli i sa njim komunicirali. Oni verovatno znaju sa kim je Matej pričao na mobilni telefon, da li je u Beogradu možda imao poznanika, da li je možda imao neprijatelja, da li ga je nešto mučilo, kako se ponašao od kada je došao u klub kao i to šta je pio to veče - kaže Stevanović.

- Uveren sam da bi se u ponovnom razgovoru sa njima moglo saznati nešto više o Perišu. Možda postoji nešto što su zaboravili da kažu i što se njima čini običnim stvarima, a što bi istragu možda pomerilo sa mrtve tačke. Svaka informacija verujem da bi inspektorima mnogo pomogla. Ovo se može definisati i ako apel svima njima da ponovo razmisle o komunikaciji i ponašanju njihovog prijatelja pre nestanka - tvrdi kriminolog.

Stevanović je uveren da se telefon mladog Splićanina nalazi u vodi i da je iz tog razloga bez signala.

- Samo u slučaju kada se mobilni telefon nalazi u vodi, on je onesposobljen da šalje signale. O tome da li je i on upao sa njim u Savu ne bih mogao da govorim jer ne postoje dokazi za tako nešto - tvrdi Stevanović.

U svojoj karijeri Aleksandar Stevanović nije imao sličan slučaj kao što je nestanak mladog Splićanina.

- Sećam se da je pre desetak godina dva tri dana trajala potraga za Francuzima. Njihov avion pao je u oblasti Homoljskih planina. Kako je predeo bio nepistupačan trebalo nam je vremena da ih lociramo i dođemo do njih - tvrdi Stevanović.

Matej Periš (27) je nestao u noći između 30. i 31. januara nakon što je to veče bio u klubu “Gotik” na savskom šetalištu u centru Beograda. Potraga za mladićem traje već 11 dana. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražio da u Beograd uputi ekipu hrvatske policije, koja bi pomogla u potrazi za nestalim Splićaninom Matejem Perišem i dodao da su oni na putu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.