PRODUŽEN PRITVOR VOZAČU SA KARABURME KOJI JE POKOSIO MALOG STEFANA! Na sudu je rekao da nije kriv
Stefan B., Foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

strašna tragedija

PRODUŽEN PRITVOR VOZAČU SA KARABURME KOJI JE POKOSIO MALOG STEFANA! Na sudu je rekao da nije kriv

Tokom iznošenja odbrane pred sudom, Galić je izjavio saučešće porodici ali je rekao i da smatra da nije kriv za tragediju

Objavljeno:

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je pritvor Lazaru Galiću (38), koji se sumnjiči da je 18. jula prošle godine, na Karaburmi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu nastradao devetogodišnji Stefan B. Podsetimo, posle stravične nesreće u Ulici Marijane Gregoran, posle koje su građani danima protestvovali, Galić je pobegao sa mesta nesreće ali ga je policija ubrzo identifikovala i uhapsila.

- Krivično vanpretresno veće pre nekoliko dana, odlučilo je da Galiću produži pritvor u kom je od 23. jula - potvrdio je izvor Kurira .

Galić se sumnjiči da je na pešačkom prelazu kolima naleteo na Mihaila Balića i dvojicu njegovih sinova starih pet i devet godina. Stefan je tada teško povređen, a nekoliko dana kasnije dečak je preminuo u bolnici.

Tokom iznošenja odbrane pred sudom, Galić je izjavio saučešće porodici ali je rekao i da smatra da nije kriv za tragediju, navodeći da je video čoveka na trotoaru ali ne i decu i da je njegov utisak bio da on neće krenuti da prelazi ulicu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći, kao i meru Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno 20. januara.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.