IZLISTANE PORUKE I POZIVI IZ TELEFONA NESTALOG SPLIĆANINA!
Matej Periš, Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

POTRAGA U TOKU

IZLISTANE PORUKE I POZIVI IZ TELEFONA NESTALOG SPLIĆANINA!

Neposredno pre nestanka, kaže njegov otac, Matej je poručio i platio bocu vina za celo društvo

Objavljeno: 13:24h

Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, a njegov otac Nenad Periš u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio je nove detalje iz istrage.

On je upitan i za Matejev telefon, koji se u medijima navodi kao jedan od ključnih dokaza za otkrivanje toga što se mladiću i gde dogodilo.

1 / 4 Foto: Stefan Stojanovic

"Mobilni, koliko znam, nije pronađen, a izlistani su svi pozivi i poruke i tu nije, koliko vidim, bilo nekih podataka koji bi ukazivali na zaključak da istraga krene prema nekom drugom putu. Mobilni je bio, koliko sam čuo, u 23 sata pun 75 posto, to mi je rekao njegov prijatelj, ali kako u lokalu nema Wi-Fija, a dosta su skupi impulsi, pretpostavljam da je to razlog zašto ga je Matej isključio. Ne znam postoje li tehničke mogućnosti identifikacije telefona koji je isključen a ima bateriju u sebi, nisam stručnjak za to. No, kažem, MUP Srbije vodi istragu i očekujem da oni sve to detaljno provere i vide, te donesu zaključke. Ne želim im smetati, imam se pravo kao otac interesirati, ali kao laik ne želim im određene stvari nametati i sugerisati jer oni su profesionalci koji rade svoj posao", rekao je Periš i dodao:

"Ipak, možda je moguće, uz tehnička postignuća i savremenu tehnologiju, pitati i zatražiti pomoć nekih susednih zemalja koje raspolažu takvim tehnologijama, satelitskim podacima i slično", kaže Matejev otac.

Podsetimo, Premijer Andrej Plenković se prilikom posete Splitu osvrnuo na slučaj nestalog Mateja Periša u Beogradu

.- Zatražio sam od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da uputi ekipu naših predstavnika policije, oni su na putu u Beograd, želimo da se zahvalimo srpskoj policiji na svemu što čine i da damo i svoj doprinos. Celo vreme radimo na dve piste. Jedna je direktni razgovori s policijom, drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje naše ambasada sprovodi sa srpskim vlastima - rekao je Plenković.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.