"NEKO MU JE NEŠTO SIPAO U PIĆE, PA POČEO DA HALUCINIRA"! Drug Periša izneo tvrdnje, uveren da društvo nešto krije
Periš, Foto: Ana Paunković, MUP Hrvatske, Foto: Instragam/Moj Beograd

nerazjašnjene okolnosti

"NEKO MU JE NEŠTO SIPAO U PIĆE, PA POČEO DA HALUCINIRA"! Drug Periša izneo tvrdnje, uveren da društvo nešto krije

On dodaje kako "mnogi sad spekulišu da je bio pod uticajem droga".

Objavljeno:

Niko od nas ne bi hteo da bude u koži Matejevih roditelja i sestara. Zaista je uznemirujuće gledati snimke koji su se pojavili u medijima i na kojima se vidi kako on potpuno izgubljeno trči ulicama - rekao je za Jutarnji list jedan školski drug Mateje Periša.

On dodaje kako "mnogi sad spekulišu da je bio pod uticajem droga".

1 / 8 Foto: Marina Lopičić

- Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip. To što je prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizovati. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima zbog droge. Uvereni smo da je Mateju možda u klubu neko nešto stavio u piće pa je počeo da halucinira, beži od nečega. Nema drugog obrazloženja. Inače, bio je dobar đak u školi, zajedno smo išli u gimnaziju. Živeo je za putovanja, sticanje novih iskustava, voleo je život i nije se ograničavao - rekao je za Jutarnji list Matejev školski kolega.

Čudne okolnosti

Prijatelj nestalog iz splitskog Manuša, pak, nevoljno samo napominje da je petočlana porodica Periš funkcionisala vrlo skladno, pa i kad se brak Matejevih roditelja raspao.

- Neno je decu vodio sa sobom na utakmice. Ponosan je na obe ćerke i sina jer su ih on i supruga vaspitali u dobre osobe. Čudne su okolnosti pod kojima je Matej nestao, a, iskreno, ne bi me začudilo da njegovi prijatelji s kojima je bio tu noć nešto skrivaju jer ne može se bez ikakvog razloga, samo tako, poludelo trčati ulicama nepoznatog grada - kaže Nenadov prijatelj iz kvarta čiji je sin s nestalim mladićem išao na Ekonomski fakultet.

Dodaje da Matej nije bio "dete koje traži novac, nego ga je sam zarađivao radeći leti kao skiper tako da se ni po jednoj osnovi ne može u njega uperiti prstom da je bio loš momak i u lošem društvu".

- Nadam se samo da će se što pre ova agonija oko nestanka razrešiti. Sve to predugo traje za nas koji nestrpljivo čekamo. Pokušavao sam da kontaktiram jednog od momaka s kojima je Matej bio u Beogradu, ali ni na poruke, ni na pozive ne odgovara. Svi su uvereni da nešto skrivaju, ali ja ne znam šta bih mislio jer ni oni nisu loši momci- zaključio je sused nestalog mladića.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.