MISTERIJA KRETANJA SPLIĆANINA U NOĆI NESTANKA! Matej uočen na 6 mesta, NAJČUDNIJI je snimak iz Travničke (VIDEO)
Matej Periš, Foto: Printscreen/Google Maps, MUP Hrvatske, Printskrin Moj Beograd

potraga traje

MISTERIJA KRETANJA SPLIĆANINA U NOĆI NESTANKA! Matej uočen na 6 mesta, NAJČUDNIJI je snimak iz Travničke (VIDEO)

Kamera je najpre snimila mladog Splićanina u blizini lokala "Nebo i zemlja" u Karađorđevoj ulici, nekih 200 metara od "Gotika" s druge strane ulice

Objavljeno: 09:42h

Već pet dana traje potraga za Matejom Perišem, Splićaninom koji je nestao u rano jutro 31. decembra oko 2.30 sati. Zasad je neizvesno hoće li juče objavljeni snimci sa nadzornih kamera iz Savskog amfiteatra pomoći u rasvetljavanju njegovog nestanka, a "Blic" je na osnovu onog što je otkriveno rekonstruisao čudnu, zlokobnu rutu kojom se Periš te noći kretao iz dosad nepoznatog razloga.

Pre svega treba istaći da snimke sa nadzornih kamera treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Na nekima se Periš prepoznaje, na nekima je vidljiva samo silueta mladića koji odgovara njegovom opisu, a na nekima čak ni to nije moguće ustvrditi.

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram/mojbeograd_rezerva

1) Gotik

Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kada je izašao iz kluba "Gotik", najverovatnije da bi obavio nuždu jer je u klupskom toaletu bila velika gužva. Izašao je bez jakne, samo u crnoj majici sa aplikacijom na grudima, farmerkama i belim patikama.

2) Karađorđeva ulica

Od "Gotika" započinjemo rekonstrukciju njegovog kretanja u kobnoj noći nestanka - od "Gotika", preko Karađorđeve, sve do Savske promenade. Za ovu rutu, normalnim hodom, da biste napravili krug potrebno je nešto više od dvadesetak minuta, u zavisnosti od tempa vašeg kretanja.

Kamera je najpre snimila mladog Splićanina u blizini lokala "Nebo i zemlja" u Karađorđevoj ulici, nekih 200 metara od "Gotika" s druge strane ulice.

Tu se na snimku koji je objavio "Alo" vidi mladić u crnoj majici sa aplikacijom, farmerkama i belim patikama, za koga se sa velikom verovatnoćom može reći da je Periš, kako trči trotoarom iz pravca Kalemegdana i istrčava na ulicu, verovatno kako bi zaobišao manju grupu ljudi koja se kretala ispred njega.

Na sledećem snimku, snimljenom drugom kamerom iz drugog ugla, ali pratkično na istoj lokaciji, Periš je viđen kako prolazi pored lokala "Nebo i zemlja", trčeći u pravcu Brankovog mosta. Tom prilikom je prošao pored lokala "Rakija kafe", Konzulat bar", "Industrija bar", bara "Rob Roy" ("Gvožđara") kod Velikih stepenica.

3) Pešački prelaz ispod Brankovog mosta

Nadzorne kamere su sledeći put snimile Periš na pešačkom prelazu ispod samog Brankovog mosta. Na snimku se vidi kako dolazi Karađorđevom ulicom iz smera Kalemegdana i pokušava da zaustavi taksi vozilo svetle boje, ali ga taksista ne pušta u automobil.

Od "Gotika" do pešačkog prelaza ispod Brankovog mosta, normalnim hodom, idući trasom koju je prema snimku prešao Matej, bilo nam je potrebno oko sedam minuta laganog hoda.

4) Misterija Travničke ulice

Sledi snimak iz Travničke ulice na kojem se vidi osoba koja izgledom podseća na nestalog Splićanina, ali snimak nije dovoljno jasan da bi se mogla izvršiti pouzdana identifikacija.

Ta figura u majici kratkih rukava se najpre pojavljuje u Travničkoj ulici kako trči iz smera zgrade Geozavoda ka autoperionici i tu izgleda da nosi bele patike. Ipak, nekoliko sekundi kasnije istom ulicom, samo u kontra smeru, od autoperionice ka Geozavodu, trče mladić sličnog izgleda, ali ovog puta u crnim patikama sa belim đonom, i devojka obučena u nešto što liči na belu jaknu ili belu bundu.

1 / 6 Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

5) Savska promenada

Sledeća dva prizora uhvaćena nadzornom kamerom lede krv u žilama.

Na prvom, nastalom kod jednog od restorana na Savskoj promenadi, vidi se kako iz pravca parkinga, odnosno, iz pravca nekadašnje "Lastine" autobuske stanice i "Basovog" parkinga, mladić koji likom podseća na Periša trčeći dolazi do kaskadnog dela, posle čega se galerijom spušta ka vodi.

6) Ledena Sava

Na sledećem snimku koji je objavio "Alo" vidi se silueta za koju se čak ne može ni pretpostaviti da li liči na Periša kako neko pliva u Savi, na pet-šest metara obale, i sve više se udaljuje ka sredini reke.

Slika je karakteristična po jakom ljubičastom odsjaju na površini vode. Iako se na snimku ne može reći da li je reč o Perišu, vidi sa da se radi o dobrom plivaču.

Šetanjem po "Promenadi" u pravcu Brankovog mosta i Beton hale samo je jedno mesto odgovaralo snimku koji je objavio "Alo". Rekonstrukcijom rute od "Gotika" i navodnog mesta ulaska u vodu utvrdili smo da su te dve lokacije udaljene oko kilometar jedna od druge.

Šetajući duž Savske promenade primetno je da je direktan izlazak na kopno iz hladne Save na većem delu gotovo nemoguć - ako je nestali Splićanin uopšte ušao u reku - kako zbog visokog šetališta i zaštitne ograde koja čuva pešake, tako i zbog brodova uz pristanište.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.