"MENI JE TO MALO ČUDNO"! Hrvatski novinar ZAPREPASTIO IZJAVOM O MATEJU, stigao je u Beograd da IZVEŠTAVA
Mateja Periš, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

POTRAGA U TOKU

"MENI JE TO MALO ČUDNO"! Hrvatski novinar ZAPREPASTIO IZJAVOM O MATEJU, stigao je u Beograd da IZVEŠTAVA

Govoreći o prijateljima koji nisu prijavili odmah nestanak Mateja policiji, on je objasnio da nisu verovali da se ništa nije desilo, odnosno da je sve bilo kako treba.

Objavljeno: 09:33h

Policija u Beogradu i dalje traga za Splićaninom Matejom Perišom, kome se od 31. decembra gubi svaki trag.

Novinar hrvatskog RTL-a Boris Mišević, koji je došao u Beograd kako bi izveštavao o slučaju, rekao je za TV Prva da veruje da policija ima već neku "skicu toga šta se desilo".

"Srpska policija ima dodatnu informaciju više, ali mislim da taktitiziraju, te će zatim izaći u javnost sa svim podacima. Mediji nisu dobili nijednog predstavnika institucije, nadamo se da će to biti danas", kazao je Mišević.

On je prokomentarisao snimke koji su se pojavili u javnosti.

"Jedno je sigurno, on nije bežao od nekoga. Zašto je trčao, ne znam. Nije došlo do nekog nasilja, sukoba, da ga je neko napao. Ili se desilo nešto njemu, ili se desilo nešto u njegovoj okolini zbog čega je trčao. Najbitniji mi je snimak kada pokušava da uđe u reku", istakao je Mišević.

On je prokomentarisao da je razgovarao sa ocem nestalog mladića i naveo da se "divi tom čoveku.

"Divim se tom čoveku. On je u misiiji i svestan je koje su opcije i nada se najboljoj. On je svestan da će naći sina mrtvog ili živog. Ključna informacija koja se pojavila da li otac govori da li je zaista to Matej na snimcima, otac je potvrdio da jeste. To je prelomni trenutak", objasnio je on.

Matej Periš
foto: Instagram/MatejPERIS

Komentarišući snimak kako trči sa devojkom, novinar RTL-a ističe ne zna ko je to, ali ističe da simultano trče.

Govoreći o prijateljima koji nisu prijavili odmah nestanak Mateja policiji, on je objasnio da nisu verovali da se ništa nije desilo, odnosno da je sve bilo kako treba.

Miščević je objasnio da je i "to njemu bilo malo čudno", ali navodi da će organi reda utvrditi da li je to sumnjivo ili ne.

"Oni su i dalje u Beogradu, ali ne verujem da bi nam rekli nešto novo", istakao je Mišević.

Novinar RTL-a osvrnuo se i na telefon koji je prestao da radi, govoreći da se ne zna da li je prestao da funkcioniše kada su ušao u vodu ili ga je negde ostavio.

Matej Periš
foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

On je istakao da je otac Mateja u stalnom kontaktu sa policijom i da je izuzetno zadovoljan naporima koje organi reda ulažu u pronalaženju mladog Splićanina.

Jončić: "Radimo generalnu pretragu terena"

Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije, koja učestvuje u potrazi za nestalim Splićaninom Matejom Perišem, izjavio je za Tanjug da se radi generalna pretraga terena, ali da za sada nisu našli nikakav trag niti bilo šta što bi ih uputilo na to da su na pravom putu.

Jončić je rekao da će se najverovatnije danas nastaviti sa pretragom, nakon brifinga na kojem će se izvršiti procena situacije. Na pitanje novinara koliko je moguće da se u ovakvim uslovima neka osoba održi u životu, s obzirom na to da je noću jako hladno, pogotovu kod reke, on je rekao da, "ako je u pitanju ono o čemu se priča u medijima, onda je situacija vrlo jasna".

"Nije više reč da li se nešto održava ili ne, nego kada će taj neko biti pronađen i na kom mestu. To je glavna tema za sada i u svim medijima i to je informacija koju smo mi preliminarno dobili i koje se držimo. Radimo generalnu pretragu terena u nadi da ćemo naći bilo šta", rekao je Jončić.

1 / 14 Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović

On je dodao da su u komunikaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i da njima prosleđuju sve informacije od značaja.

"Za sada nismo našli nikakv trag ili bilo šta što bi upućivalo na to da smo na pravom putu", naveo je Jončić.

Istakao je da je pretraga vršena i u delu terena koji je bio nepristupačan.

"Koristili smo užad za spuštanje niz bedeme kako bismo mogli da priđemo bliže delu gde je manji deo šume koji je polupotopljen i kako nam ne bi bilo šta promaklo", naveo je Jončić.

Naglasio je da se situacija na reci menja iz sata u sat, kao i nivo vodostaja i poručio da se stalno obilaze najisturenije lokacije, "koje mogu da budu relevatne za pronalazak bilo čega".

Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je u Beogradu i gubi mu se svaki trag nakon što je izašao iz kluba "Gotik" 31. decembra posle ponoći.

Policija intenzivno traga za mladićem, čiji je nestanak 31. decembra u 18 sati prijavio njegov drug, a u potragu su uključeni policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a.

Bonus video:

00:27

Otac nestalog Splićanina došao ispred Beton hale

(Espreso/Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.