HRVATSKI ALPINISTA O ŠANSAMA DA JE MATEJ ŽIV! Naglašava da je sada važna samo 1 STVAR
Alpinista, Foto: Printscreen Youtube, Printscreen/ društvene mreže

pomozite

HRVATSKI ALPINISTA O ŠANSAMA DA JE MATEJ ŽIV! Naglašava da je sada važna samo 1 STVAR

- Svi mogu pomoći - rekao je o potrazi i korišćenju i pasa tragača, dronova i savremene tehnologije u potrazi za nestalim osobama

Objavljeno:

Stipe Božić, poznati alpinista, koji je učestvovao u brojnim akcijama potrage i spasavanja, gostovao je na N1 te se osvrnuo na trenutnu potragu za 27-godišnjim Splićaninom Matejom Perišem u Beogradu. Božić, koji je aktivni član Hrvatske gorske službe spasavanja, pričao je o šansama da je mladić živ, ako je pao u reku i kakve su procedure u okakvim situacijama.

- Važno je umrežiti sve službe i sve one koji hoće pomoći, dobru volju i profesionalaca i volontera, u šta ja ne sumnjam da oni hoće, ali to je proces koji će sigurno trajati koji dan - rekao je Stipe Božić.

1 / 3 Foto: PRIVATNA ARHIVA, KURIR/BRANKA TRAVICA

Hrvatski najpoznatiji alpinista već je bio u sličnim potragama.

- Pre svega, čini mi se da treba verovati da nada umire poslednja, iako prilikom mojih učestvovanja u raznim potragama, posebno zadnjoj na jezeru Peruća, bili smo spremni na sve i to treba imati u vidu. Mislim da treba prepustiti tamošnjim službama, očito su dovoljno sposobne, da rade svoj posao, da istraže sve okolnosti, da idu u svim smerovima, sa svim službama, ako treba i sa volonterskim službama, da se vidi kako se i šta se moglo dalje, treba li pretraživati reku, ušća ili je možda nekakva druga nesrećna okolnost bila u pitanju, to ćemo još videti - rekao je Stipe Božić

Sve trenutno zanima kolike su šanse preživljavanja ako je mladić upao u reku, a sportista je, trenirao je vaterpolo.

- U ovo doba godine kad upadnete u reku, to je sigurno veliki šok jer je i hladno, čovek je verovatno bio topao pre. Ako je reč o potrazi u vodi, treba koristiti savremenu tehnologiju, ne znam šta oni imaju - rekao je Božić.

- Svi mogu pomoći - rekao je o potrazi i korišćenju i pasa tragača, dronova i savremene tehnologije u potrazi za nestalim osobama.

- Važno je umrežiti sve službe i sve one koji hoće pomoći, dobru volju i profesionalaca i volontera, u što ja ne sumnjam da oni hoće, ali to je proces koji će sigurno trajati koji dan - rekao je alpinista.

Iz kluba Gotik za Telegraf.rs su naveli da će na sve insinuacije o ovom slučaju odgovoriti njihov advokat, kao i da se nadaju pozitivnom ishodu, odnosno da će se pronaći Mateja Periša.

Podsetimo, Splićanin Matej Periš (27) nestao je u noći na petak, a po službenoj prijavi poslednji put viđen je oko 2.30 sati 31. decembra u noćnom klubu "Gotik" gde je bio sa nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd.

Prema navodima beogradskih medija, Periševi prijatelji su ispričali da su u klub došli nakon večere u jednom od restorana u tzv. Beton hali, nekadašnjem lučkom skladištu koje je preuređeno u desetinu ugostiteljskih objekata i jedno je od središta noćne zabave u srpskoj prestonici.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.