IMAMOVIĆ PROSLEĐEN DANSKOJ: Ukinuto zadržavanje muškarcu koji je pretio da će SRUŠITI AVION!
Incident u avionu, Foto: Printscreen

DANSKI DRŽAVLJANIN

IMAMOVIĆ PROSLEĐEN DANSKOJ: Ukinuto zadržavanje muškarcu koji je pretio da će SRUŠITI AVION!

Nakon saslušanja, prema osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje

Objavljeno:

Dana 29.12.2021. godine, nakon događaja u avionu avio kompanije Wizz Air, na relaciji Bilund (Danska) - Tuzla (BiH), koji je prinudno sleteo na beogradski aerodrom, po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, stranom državljaninu I.S., određeno je zadržavanje do 48 sati.

Isti je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na okolnosti izvršenja krivičnih dela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme.

Nakon saslušanja, prema osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.